Біля Маяк на Одещині понад добу палає очерет – дим видно навіть у Вигоді

Рятувальники ліквідовують масштабну пожежу в районі села Маяки в Одеському районі. На відкритій території біля річки Дністер понад добу палає очерет. Дим видніється й у селах Вигодянської громади, деякі навіть відчувають сморід.

Вигода. Хмара диму зі сторони села Яськи

Складність гасіння полягає у відсутності шляхів під’їзду до осередків пожежі. Рятувальники запобігають розповсюдженню вогню на більшу територію та не дають йому дістатись до житлового сектору.

Вогнеборці здійснюють повітряний моніторинг за допомогою безпілотників. На місці події, для особистого контролю, перебував очільник одеських рятувальників Денис Платонов.

Станом на 17:20 годину до ліквідації залучено 4 одиниці пожежної техніки та 16 рятувальників. Про це повідомляють в ГУ ДСНС в Одеській області.

Велику хмару диму на півдні, спостерігають, а також відчувають сморід і в селах Вигодянської громади, зокрема у Вигоді.

Також сьогодні вдень горів очерет між селами Яськи та Маяки, біля озера Тудорове та озера Біле. Вітер перекинув вогонь на водно-болотні угіддя Нижньодністровського національного природного парку.

Пожежа у плавнях, 2024 рік
Фото: тг-канал: Біляївка, Одеський район – новини

Читайте також:

Біля села Сонячне на Одещині попри заборону палять стерню

Жителям на околицях Вигоди Одеського району вогонь завдав лиха

Поділитись:

Один коментар до “Біля Маяк на Одещині понад добу палає очерет – дим видно навіть у Вигоді

Залишити відповідь

Попередній запис Біля села Сонячне на Одещині попри заборону палять стерню
Наступний запис Причина брудної води криється у будинкових трубах самих жителів – Вигодянська сільрада
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: