В селі Дачне на Одещині монтують модульні укриття для шкіл (фото)

В Дачній Одеського району, місцева влада монтує модульні укриття для сільських шкіл. Там прагнуть, щоб учні й вчителі мали змогу працювати офлайн у новому навчальному році.

Про це пише медіа “Теза Одещини”.

Як йдеться, біля Дачненського ліцею № 1 споруджують додаткове укриття, там поруч вже є подібне. Інше монтують, біля Дачненського ліцею № 2, який раніше називався НВК “Школа-гімназія”.

Вартість модульних укриттів для двох ліцеїв, становить майже 5 млн гривень кожне. Це з урахуванням перевезення та монтажу. Місткість кожної захисної споруди розрахована на 100 осіб.

Споруди цивільного захисту будують за кошти бюджету Дачненської сільської територіальної громади. Їх використовуватимуть під час повітряних тривог.

Будівництво укриттів. Дачне, серпень 2024 року

Перші дві швидко споруджувальні захисні споруди модульного типу, з’явились в Дачній у кінці 2023 року. Вони розраховані для укриття 60 і 100 осіб та розташовані біля сільського клубу й ліцею № 1.

Як можна бачити на фото, нові модульні укриття встановлюють дещо нижче рівня землі. В той час як торік змонтовані йшли на рівні.

Модульні укриття. Дачне, квітень 2024 року

Фото: Теза Одещини


Читайте також:

В Дачному на Одещині випускники знялись у зворушливому відео на місці руйнувань

В Дачненській громаді скасували тендер на майже 86 млн гривень

Поділитись:

Залишити відповідь

Попередній запис В Роздільнянському районі стая вовків напала на сотні овець – пастух в лікарні
Наступний запис У Вигодянському ЦНАПі з’явився державний реєстратор – нові адмінпослуги
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: