Поліція встановлює причини ДТП у Вигоді на Одещині – кримінальна справа

Відкрито кримінальне провадження, наразі слідчі поліції встановлюють причини моторошної дорожньо-транспортної пригоди в селі Вигода Одеського району.

Вчора, 03 жовтня правоохоронці повідомили Вигода.Інфо, що відомості за фактом ДТП внесені до ЄРДР.

Нагадаємо, 21 вересня ми писали, що у Вигоді на Одещині трапилась ДТП – рятувальники деблокували людей.

На даний час досудове розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на всебічне, повне об’єктивне дослідження обставин провадження та прийняття обгрунтованого рішення. Причини, що призвели до вказаної дорожньо-транспортної пригоди будуть встановлені вході проведення досудового розслідування“,

– зазначають у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області.

Що трапилось 21 вересня на вулиці Енергетиків? Вигода.Інфо відповіли у ДСНС Одещини:

14:31 – від диспетчера служби “102” до оперативно-координаційного центру Головного управління надійшло повідомлення про ДТП. Пригода трапилась по Енергетиків на розі вулиць Перемоги та Космонавтів у селі Вигода.

До місця виклику терміново спрямували відділення 14 Державної пожежно-рятувальної частини на автоцистерні (Теплодар). Також загон спеціального призначення на аварійно-рятувальній машині.

14:53 – за 23 кілометри ДПРЧ-14 прибула на місце. Там рятувальники встановили, що водій легкового автомобіля ВАЗ-21099 допустив зіткнення з електроопорою.

Співробітниками ДСНС за допомогою гідравлічного інструменту деблоковано водія та пасажира, яких затисло в салоні автівки.

Постраждалих передали до карети швидкої медичної допомоги. Їх відразу госпіталізували до лікарні у місті Біляївка.

Після ДТП до Вигода.Інфо звернулись близькі пасажира та водія з проханням розмістити допис збору коштів на лікування постраждалих. Детальна інформація у нашому Telegram-каналі.

Фото ДСНС Одещини, з місця ДТП в с.Вигода, 21.09.2024


Яка кримінальна відповідальність за ДТП в Україні?

Зазначимо, що в Україні кримінальна відповідальність за ДТП регулюється статтею 286 ККУ. Основні положення такі:

  1. Порушення правил дорожнього руху, що спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження – штраф від 3 000 до 5 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи до 2 років, арешт до 6 місяців або обмеженням волі до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років.
  2. Якщо порушення спричинило смерть або тяжке тілесне ушкодження – позбавлення волі від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років або без такого. Якщо загинуло кілька осіб – позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років

Фактори, що впливають на ступінь відповідальності:

  • Важкість наслідків ДТП: Тяжкість тілесних ушкоджень або кількість загиблих.
  • Обставини ДТП: Швидкість руху, порушення правил дорожнього руху, технічний стан транспортного засобу тощо.
  • Особистість винного: Наявність судимості, стан здоров’я водія, нетверезий стан, втеча з місця ДТП тощо.

У разі доведення вини та винесення вироку судом, серед наслідків кримінальної відповідальності може бути наступне: позбавлення волі, позбавлення права керувати транспортом, штрафи. Також цивільна відповідальність, де винуватець ДТП зобов’язаний відшкодувати матеріальну і моральну шкоду потерпілим.

Поділитись:

Один коментар до “Поліція встановлює причини ДТП у Вигоді на Одещині – кримінальна справа

Коментування закрито.

Попередній запис В Одесі з’явилась вулиця Рутківського, який написав вірш про ст. Вигода
Наступний запис “Козацький стан” на Одещині – місце куди хочеться повернутись (фоторепортаж)
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: