На Одещині вигодянець продав гранату в селі серед біла дня та отримав рік умовно

Корпус та запал гранати “Ф-1” серед білого дня продали на вулиці у Вигоді Одеського району. Селянина засудили до в’язниці, але випустили на випробувальний строк.

Нагадаємо, у травні ми писали, що мешканець Вигодянської громади продав за 3 тисячі гривень гранату і попався на “гарячому”.

Після затримання його посадили на домашній арешт, а через чотири місяці винесли вирок.

З етичних міркувань медіа “Вигода.Інфо” не пише ім’я засудженого жителя села Вигода Одеського району.

Як стало відомо вході слідства, вигодянець знав, що в лісосмузі біля села Вигода перебували військові. Згодом він посунув на те місце шукати “цікаве”, що зможе потім продати.

Протягом лютого на околицях села він знайшов два полімерні пакети. Спочатку корпус та запал ручної осколкової гранати “Ф-1”, а потім 237 набоїв калібру 5,45 мм та чотири – 12,7 мм.

Боєприпаси поніс відразу додому, а пізніше почав шукати покупця і таки його знайшов.

Пообіді, 02 травня біля сільського бару “Лілія” на Елеваторній він зустрівся з чоловіком, для продажу бойової гранати у розборі.

Коли покупець отримав три тисячі гривень, вигодянця відразу пов’язали правоохоронці. Через пару годин того ж дня в його будинку провели обшук та вилучили згадані патрони.

Вилучені бойові припаси. Вигода, 02.05.2024

На суді 36-річний вигодянець розкаявся та повністю визнав свою вину. Він розповів, що гранату вирішив продати, тому що дружина лежала у лікарні і йому були конче потрібні кошти.

Чоловіка, 04 вересня визнали винним за ч. 1 ст. 263 КК України. Це придбання, носіння, зберігання та збут бойових припасів без законного дозволу. За це призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Гроші повернули покупцю, а частини вибухового пристрою та набої знищили. Також засуджений сплатив понад 5,3 тис. гривень за експертизу.

Суд взяв до уваги співпрацю засудженого зі слідством, визнання вини, відсутність раніше судимості та позитивну характеристику. Тому вигодянця звільнили від покарання з випробувальним строком на один рік.

Протягом року продавець бойової гранати “Ф-1” має взаємодіяти з органом пробації:

  • – періодично з`являтися для реєстрації;
  • – повідомляти про зміну місця проживання та роботи;
  • – не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без погодження.

Читайте також:

На Одещині вигодянці крали солярку та отримали вироки суду

Поліція встановлює причини ДТП у Вигоді на Одещині – кримінальна справа

В селі Вигода на Одещині оперативно затримали можливого ґвалтівника дитини

Поділитись:
Попередній запис На Одещині вигодянці крали солярку та отримали вироки суду
Наступний запис На війні загинув військовий Микола Колесніченко, мешканець села Зоряне на Одещині
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: