У Вигодянській громаді депутати вимагають зменшити тариф на воду

У Вигодянській громаді на Одещині місцеві депутати вимагають зменшити новий тариф за водопостачання для населення на 20 %, а різницю перекрити коштом бюджету. Сьогодні, 05 липня таке звернення народні обранці направили на ім’я керівника територіальної громади. Йдеться зокрема про чисельні скарги людей на різке підняття виконкомом тарифу, а також отримання комунальної послуги незадовільної якості.

Про це повідомив депутат сільської ради Євген Волосєвич на своїй сторінці у Facebook. Окрім нього, звернення депутатів також підписали Руслан Терещенко, Віктор Шорик та Оксана Комар.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Вигодянській громаді на Одещині підвищили тариф за воду на 90 %, а ще люди масово потерпають без води.

Депутати, які представляють Вигоду, Березань, Курган, Важне, Дослідне, Петрове, Доброжанове зазначають про необхідність зменшення встановлених з 01 липня виконавчим комітетом – 38,39 на 30,71 грн за один кубічний метр води. Тобто на 20 відсотків.

Така реакція на чисельні скарги виборців, які є споживачами послуг КП “Водограй”. Адже підвищення ціни за воду у порівнянні з попередньою сягає понад 90 %. Для багатьох це непомірно високо, враховуючи ще й саму комунальну послугу незадовільної якості.

Також йдеться про стрімке підвищення єдиного тарифу на електроенергію для населення, наявне соціальне напруження у громаді. Серед аргументів приводять і обставини воєнного часу, внаслідок яких значна втрата доходів у мешканців.

Для того, щоб зменшити фінансове навантаження на абонентів комунгоспу, ризику зростання внутрішнього боргу на підприємстві та забезпечення беззбиткової діяльності КП “Водограй”, у зверненні депутатів до Вигодянського сільського голови викладено наступне прохання виконавчому комітету:

“Переглянути рішення № 968 від 20.06.2024 з урахуванням на 2024-2025 роки розміру відшкодування тарифів на послуги з водопостачання для населення Вигодянської сільської територіальної громади, що надаються КПВС «Водограй», в розмірі 20 % за рахунок коштів бюджету Вигодянської сільської територіальної громади. Підготувати необхідні проєкти нормативно-правових актів з метою їх прийняття задля можливості відшкодування КПВС «Водограй» різниці між затвердженим розміром тарифів та розміром обґрунтованих витрат на надання послуги з водопостачання для населення впродовж 2024-2025 років.”



Поділитись:

Один коментар до “У Вигодянській громаді депутати вимагають зменшити тариф на воду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис У Вигодянській сільраді повідомили куди телефонувати, якщо немає води
Наступний запис У Вигодянській громаді на Одещині можуть з’явитись великі вітряки
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: