У Вигоді на Одещині під час пожежі врятували десять будинків та 350 Га пшениці

Вчора, 11 липня у Вигоді Одеського району здійнялась балка на східних околицях села. Під час великої пожежі постраждало майно, травмувались люди та вдалось врятувати 10 будинків і 350 Га пшениці на корені. Лихо спричинило загоряння сухої трави та чагарників на загальній площі 2,5 Га, а ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

Як ми вчора повідомляли у своєму Telegram, резонансна пожежа здійнялась в балці біля вулиці Шилова. Вогонь стрімко наближався до житлових будинків в районі 140-х номерів, але на щастя його вдалось зупинити пожежникам та населенню.

Хоча один будинок на краю вулиці все-таки зайнявся, туди виїздила карета швидкої медичної допомоги.

Того дня на Одещині було встановлено новий температурний рекорд у 36,2 градусів. Попередній тримався з 1947 року.

Внаслідок вчорашньої пожежі пошкоджено житловий будинок, гараж, надвірну споруду та знищено дерев’яний сарай. Збиток від заподіяного лиха встановлюється.

Під час самостійного гасіння пожежі постраждав чоловік 1973 року народження, який звернувся до медичного закладу з рваною раною руки. За словами людей, на місці також працювали й медики місцевої амбулаторії. Багато жителів кинулись на допомогу з лопатами та відрами, деяким з них також потім знадобилась допомога.

Від ДСНС залучались три одиниці техніки та 13 рятувальників державних пожежно-рятувальних частин (13 ДПРЧ м. Біляївка, 14 ДПРЧ м. Теплодар) та добровільна пожежна дружина. Також працювали одна одиниця техніки та троє осіб зі складу Місцевої пожежної команди Вигодянської громади.

На місці була і пожежна машина та команда з місцевого елеватора (ТОВ “Інвест Агро Південь”), а ще допомагали співробітники поліції та КП “Водограй”. Діжки з водою привозили й працівники сільгосппідприємств Юрій Єлькін (ТОВ “СГП ТОВ Заря-2010”) та Олександр Іжаковський (ТОВ “Агролідер ЛТД”).

Дзвінок про пожежу надійшов до Служби Порятунку 11 липня об 13:18 годині, о 15:50 пожежу локалізовано та о 16:32 – ліквідовано. Швидкість прибуття рятувальників гальмувало залучення їх на гасінні іншої пожежі неподалеку Вигоди.

На майданчиках Вигода.Інфо, підписники в коментарях всіляко співчувають лиху та відмічають професіоналізм рятувальників, згуртованість населення і виносять подяки всім хто оперативно кинувся на допомогу.

Фото та відео наслідків пожежі у селі Вигода

В Одеській області оголошено на декілька днів найвищий рівень пожежної небезпеки

До 13 липня утримається надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. До 15 липня очікується підвищення максимальної температури повітря, подекуди – надзвичайна спека. Зазначимо, що всього за останню добу, з 11 по 12 липня на Одещині сталося 120 пожеж, з них 94 виїзди на загоряння сухої рослинності, на загальній площі 56,26 гектар.

Рятувальники знову закликають громадян бути обережними з вогнем, утримуватися від спалювання сухої рослинності та дотримуватися правил пожежної безпеки при перебуванні у лісовій місцевості.

Звертаємо увагу, що заборонено розпалювати вогнища у на відкритій місцевості.

Прохання до мешканців розуміти необхідність застосування обмежувальних заходів і дотримуватися правил пожежної безпеки з великою відповідальністю.

У випадку виявлення пожежі на відкритих територіях, негайно дзвоніть до Служби порятунку за номером “101”.


Читайте також:

У селі Доброжанове на Одещині погоріли будівлі та угіддя – резонансна пожежа

В селі Сонячне на Одещині місцеві самотужки гасили пожежу в будинку

Поділитись:

3 коментарі до “У Вигоді на Одещині під час пожежі врятували десять будинків та 350 Га пшениці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На війні загинув військовий командир, вигодянець Олександр Безвершук
Наступний запис “Інтер” зняв відеорепортаж про “цементний” завод у Вигоді
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: