В Україні востаннє переведуть стрілки годинників

Українці ще раз переведуть годинники із літнього на зимовий час, далі Парламент скасував таку необхідність.

Законопроєкт № 4201 про обчислення часу в Україні був підтриманий в цілому. за нього проголосували 261 народний депутат. 

Тепер в останню неділю жовтня ми востаннє переведемо стрілки на зимовий час, а далі починаючи з 2025 року переведення на літній час вже не буде.

Закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою. До цього рішення Україна жила за східноєвропейським часом і двічі на рік переводить стрілки годинника: в останню неділю березня – на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні протягом кількох років ведуться дискусії щодо доцільності скасування переведення годинників. Деякі люди вважають, що це може негативно позначитися на здоров’ї та економіці країни. Інші ж аргументують, що переведення годинників сприяє економії електроенергії.


Кілька додаткових фактів про переведення годинників:

  • Україна вперше перевела годинники на літній час у 1981 році.
  • З 1996 року Україна переходить на літній час в останню неділю березня, а на зимовий – в останню неділю жовтня;
  • Європейський Союз скасував переведення годинників у 2018 році;
  • Дискусія про скасування переведення годинників ведеться у багатьох країнах світу.
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис У Вигоді на Одещині прощатимуться з військовим командиром Олександром Безвершуком
Наступний запис Одеському району виповнилось чотири роки
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: