Вже цієї ночі Україна переходить на літній час

Вже цієї ночі, 31 березня об 3:00 годині ночі за київським часом, Україна перейде на літній час. Стрілки годинників буде переведено на 1 годину вперед.

Перехід на літній час відбувається щорічно в останню неділю березня. У 2024 році це буде 31 березня. Мета переходу на літній час полягає в економії електроенергії шляхом більш ефективного використання денного світла.

Більшість сучасних електронних пристроїв, таких як смартфони, комп’ютери та планшети, автоматично встановлюють час. Проте, механічні годинники та деякі інші пристрої, наприклад кнопкові телефони, потребують ручного переведення.

Внаслідок переведення годинника на літній час, день стає довшим, а ніч – коротшою. Це може призвести до порушень сну та інших проблем зі здоров’ям у деяких людей. Крім того, переведення годинника може вплинути на розклади роботи та громадського транспорту. Деякі люди потребують додаткового часу для адаптації до нового розкладу.

В Україні протягом кількох років ведуться дискусії щодо доцільності скасування переведення годинників. Деякі люди вважають, що це може негативно позначитися на здоров’ї та економіці країни. Інші ж аргументують, що переведення годинників сприяє економії електроенергії.

У 2021 році Верховна Рада України зареєструвала законопроєкт щодо скасування переведення годинників, проте його поки не прийняли.

Кілька додаткових фактів про переведення годинників:

  • Україна вперше перевела годинники на літній час у 1981 році.
  • З 1996 року Україна переходить на літній час в останню неділю березня, а на зимовий – в останню неділю жовтня;
  • Європейський Союз скасував переведення годинників у 2018 році;
  • Дискусія про скасування переведення годинників ведеться у багатьох країнах світу.

Нагадаємо, у кінці жовтня минулого року ми писали про перехід на зимовий час, коли годинники переводяться назад.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Неподалік Паліївки на Одещині спіймали рибалок-браконьєрів
Наступний запис В Україні значне зростання домашнього насильства, аж на 20%
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: