На Одещині вигодянці крали солярку та отримали вироки суду

Два селянина пішли на угоду з прокуратурою та замість в’язниці отримали іспитові строки. Жителям Вигоди на Одещині винесли вироки суду за крадіжку солярки, яку залізничники їм зливали з теплотяга.

Нагадаємо, у квітні ми писали, що на залізничній станції Вигода в Одеському районі спіймали угруповування крадіїв палива на транспорті. Дизель зливали прямісінько з маневрового теплотяга “чмуха” Одеської залізниці.

Архівне відео поліції Одеської області під час затримання крадіїв дизеля. 03.04.2024, ст. Вигода

Біляївський районний суд визнав двох чоловіків винними у низці групових крадіжок в умовах воєнного стану. Їх засудили до 5 років позбавлення волі. Проте враховуючи угоду з Малиновською окружною прокуратурою про визнання винуватості, злочинці отримали іспитові строки 2 і 3 роки.

Протягом випробувального терміну крадії солярки мають взаємодіяти з органом пробації:

  • – періодично з`являтися для реєстрації;
  • – повідомляти про зміну місця проживання та роботи;
  • – не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без погодження.

У разі порушення угоди про винуватість, чоловіків можуть притягнути до штрафів або запроторити до в’язниці.

Вигодянці визнали свою провину, щиро розкаялись та шкодують про вчинене. Вони активно сприяли розкриттю злочинів, які обидва вчиняли умисно за попередньою змовою.

Усвідомлюючі всі наслідки в умовах воєнного стану, отримання власної користі все ж взяло гору.

З етичних міркувань медіа “Вигода.Інфо” не пише імена засуджених жителів села Вигода Одеського району.

Як угруповування крало солярку на залізниці?

Вигодянці вступили у змову з машиністом теплотяга та його помічником із локомотивного депо “Роздільна”. Останні добре розумілися на технічних особливостях локомотивів та обліку і списанні палива.

Далі угруповування розробило злочинну схему. Знаючи попередній маршрут наступного дня, залізничники зв’язувались з вигодянцями та зазначали про “місце зупинки”.

Селяни заздалегідь виїжджали туди на авто “Peugeot Partner” і оглядали місцевість. Переконавшись, що за ними не спостерігають – виставляли біля колії порожні 20-літрові каністри й чекали в засідці на теплотяг.

Це було зокрема в селі Вигода поблизу в`їзду на територію ПрАТ “Південатоменергокомплект” та неподалік станції “Карпове”.

Машиніст та помічник “чмухи” прибували на обумовлене місце, брали каністри і шлангом сточували в них дизельне пальне. Для цього встановили спецобладнання, порушивши замкнену та опломбовану паливну систему теплотяга.

Далі залізничники разом з вигодянцями вантажили каністри в автівку “Peugeot Partner”. З лютого по квітень 2024 року слідчими встановлено чотири випадки таємного викрадення майна Укрзалізниці. Загалом угруповування поцупило щонайменше 800 літрів дизеля на суму майже 37,2 тис. гривень.

03 квітня в них була остання спільна “справа”. Після затримання за одного вигодянця сплатили заставу понад 242 тис. гривень, а інший просто перебував під домашнім арештом. Коли суд виніс вирок, заставодавцю повернули гроші, а другому злочинцю за проведення експертиз прийшлось сплатити майже 23 тис. гривень.

На машиніста та його помічника з депо “Роздільна” також відкриті кримінальні справи за тією ж ч. 4 ст. 185 КК України. По залізничникам поки немає вироків.

Поділитись:
Попередній запис У Вигоді жителям затемна йти на ранкові електрички – освітлення off
Наступний запис На Одещині вигодянець продав гранату в селі серед біла дня та отримав рік умовно
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: