У Вигоді на Одещині планують бурити артсвердловину – виділили кошти

У селі Вигода Одеського району планують бурити нову артезіанську свердловину, для цього виділили майже 2 млн гривень з місцевого бюджету.

Про це повідомив депутат Вигодянської сільради Євген Волосєвич на своїй сторінці у Facebook.

Йдеться, що 19 вересня під час пленарного засідання сесії сільської ради проголосували за виділення 1 950 475 гривень на буріння артсвердловини у Вигоді на вулиці Ярослава Мудрого.

Далі мають оголосити тендер та визначити підрядника. Потім укладання з ним договору і безпосередньо проведення буріння свердловини.

“Пів села Вигода роками потерпає від низького тиску або взагалі перебійного водопостачання. А це на сьогодні майже 700 домогосподарств та більш як 20 підприємців. Навантаження на існуючі артсвердловини “Елеватор” та “Молзавод” зростають з кожним роком, ситуації критичні! Пріоритет окреслений мешканцями виборчого округу № 3 ще у 2021 році. Відтоді й почалась робота нинішньої каденції щодо безперервності об’єктів критичної інфраструктури, задоволення базових потреб людей на воду!”

– зокрема пише Євген Волосєвич.
Орієнтовна частина села Вигода, яка найбільше потерпає від низької якості водопостачання вже понад десятиріччя

До виділення бюджетних коштів на буріння, передували низка рішень по земельним питанням, дослідження території та виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Нагадаємо, торік ми вже писали, що в селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води.

Фото свердловини з мережі Інтернет

Поділитись:
Попередній запис У Вигоді на Одещині пожежники місцевого депо приїжджали в дитячий садок (відео)
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: