В селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води

Про питання якості надання послуг централізованого водопостачання на території села Вигода на Одещині розповів місцевий депутат Євген Волосєвич.

Як йдеться на сторінці депутата у Facebook, в селі Вигода у весняно-літній період майже 700 домогосподарств та понад 20 підприємців в більшій або меншій мірі потерпають від низького тиску води, або взагалі перебійного водопостачання. Проблема існує вже багато років, стає з кожним сезоном більшою та пояснюється тим, що наявні джерела та водопровідна мережа не справляються з навантаженням споживачів, що існує.

Питання, як пріоритетне було окреслено самими жителями, ще два роки тому, під час зустрічі з виборцями округу № 3 (вулиці: Агап’єва, Зелена, Космонавтів та Перемоги): cutt.ly/twuyXX3y. Після чого проведено робочу зустріч з директором КПВС “Водограй”: cutt.ly/GwuyCYvE, в результаті якої надана компетентна проблематика та можливі шляхи її розв’язання – необхідна нова артсвердловина та башта. Дану інформацію нещодавно актуалізовано з боку комунгоспу.

В жовтні 2021 року на сесії сільської ради прийнято рішення № 804-VІІІ «Про виділення земельної ділянки, у комунальну власність для будівництва та обслуговування окремої водозабірної свердловини та водонапірної башти, за адресою: Одеська область, Одеський район, с. Вигода, район вулиць Біляївська-Радісна-Київська».

За декілька місяців, у тому ж 2021-му на депутатській комісії: cutt.ly/rwuy1nSY, ми заслухали інформацію про виконання зазначеного рішення. Тоді начальник відділу земельних відносин доповів, що генпланом с. Вигода заплановані земельні ділянки для окремої водозабірної артсвердловини та розташування водонапірної башти. КП «Водограй» співпрацює з юрособами, які здійснюють розвідувальне свердління, вже проведені зустрічі та обирається оптимальне із можливих місць роботи — свердління планується на весну 2022 року. Після того як визначаться з даного питання, на пленарному засіданні сесії має прийматися рішення щодо виділення вже конкретної земельної ділянки з адресою та площею.

Події в країні та початок повномасштабної війни в результаті збройної агресії рф проти України, внесли свої корективи у всі сфери життєдіяльності…

Зазначається, що 30 червня депутат сільради Євген Волосєвич надіслав депутатське звернення до сільського голови з письмовою вимогою вжити необхідні заходи задля початку комплексу робіт для будівництва та обслуговування окремої водозабірної свердловини та водонапірної башти в південно-західній частині села Вигода, яка має розвантажити наявні джерела централізованого водопостачання та водопровідну мережу.

Окрема водозабірна свердловина та водонапірна башта мають забезпечити необхідний дебіт й отримання комунальних послуг з централізованого водопостачання більшої якості, для фактичних споживачів – 698 домогосподарств (понад 1300 осіб) та 21 суб’єкт господарювання, а також надати можливість подальшого безболісного підключення нових абонентів.    

Поділитись:

4 коментарі до “В селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис З Вигоди до Біляївки курсує рейсовий автобус – 2 рази на тиждень
Наступний запис По Одесі випущено шахіди та шість крилатих ракет з акваторії Чорного моря
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: