У Вигодянській громаді може з’явитись “Соціальне таксі” – треба проголосувати

Це шанс Вигодянській громаді на Одещині виграти міжнародну допомогу від USAID. Отримати фінансування проєкту “Соціальне таксі”, для маломобільних мешканців.

На Всеукраїнському конкурсі “Громада на всі 100” стартував етап голосування за проєкт “Соціальне таксі”.

Воно триватиме до кінця дня 10 листопада. Конкуренція велика, всього в конкурсі беруть участь 262 різноманітні проєкти від різних територіальних громад України.

Для того, щоб Вигодянська громада мала шанс, віддайте свій голос за кнопкою нижче. Для цього у вас має бути акаунт у Facebook.

Переможцями цього етапу стануть 20 громад, чиї проєкти наберуть онлайн-голоси та найбільший рівень підтримки (% від населення). Іншу 20-ку без інтернет-голосування обере жюрі.

У разі входження Вигодянської громади в одну із двадцяток, в січні наступного року експертне журі визначатиме переможця. Грант від USAID отримає лише одна громада-конкурсант.


Що таке “Соціальне таксі”?

Це придбані спеціальні автівки, адаптовані для безоплатного перевезення маломобільних людей.

Мова йде про надання транспортних послуг особам з інвалідністю, що мають порушення опорно–рухового апарату, зору та іншим. Це стосується людей похилого віку, мешканців з тяжкими хворобами, які не можуть самостійно пересуватися або за допомогою палиць, милиць, ходунків та інвалідних візків.

Зараз у 15 населених пунктах Вигодянської громади з обмеженими можливостями:

  • Діти з інвалідністю – 52;
  • Невиліковно хворі – 21;
  • Інваліди І групи – 53;
  • Інваліди ІІ групи – 272;
  • Пересуваються на візках – 17;
  • Особи похилого віку (75 + років) – 583.

Попередня вартість соціального проєкту сягає понад 3,4 млн гривень.

З них 18,8% мають йти з бюджету громад. Більша частина 81,2% у разі перемоги в конкурсі “Громада на всі 100” – за програмою USAID DOBRE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.

Проєкт “Соціальне таксі” на місцевому рівні розробила за власною ініціативою Олена Чабанова, директорка КУ “Центр надання соціальних послуг”.

Олена Чабанова, директорка КУ “ЦНСП”
під час презентації проєкту “Соціальне таксі”.
Вигода, вересень 2024 року

– Надання послуги спеціалізованого транспортного перевезення підвищить мобільність і соціальну адаптованість людей з обмеженими можливостями. Допоможе в подоланні бар’єрів для вільного пересування маломобільних груп населення, які не можуть користуватися громадським транспортом за станом здоров’я,

– зокрема йдеться на сторінці Вигодянської сільради в Facebook.

Як пишуть в описі соцпроєкту, віддаленість між населеними пунктами та центром громади селом Вигода досягає від 5 до 30 км. До найближчого відділу пенсійного фонду, податкової, відділення банківських установ, багатопрофільного закладу охорони здоров’я в Біляївці близько 30 км. До обласного центру 44 км.

В період повномасштабної військової агресії кількість осіб з травмами органів зору, опорно-рухового апарату тільки збільшується. Соціальне таксі є чи не єдиним транспортним рішенням для забезпечення доступності до об’єктів соціальної інфраструктури для маломобільних груп населення.

Для того, щоб Вигодянська громада мала шанс, віддайте свій голос за кнопкою нижче.

Поділитись:
Попередній запис На війні загинув військовий Микола Колесніченко, мешканець села Зоряне на Одещині
Наступний запис В Зоряному на Одещині прощатимуться з військовим ЗСУ Миколою Колесніченко
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: