В Одеській області діє наказ про забезпечення максимальної економії світла

В Одеській області діє спільний наказ про забезпечення максимальної економії електроенергії, теплозбереження та підвищення енергоефективності. Він стосується, як побутових споживачів, так і підприємств, установ і організацій всіх форм власності.

Місяць тому, Оперативно-стратегічне угрупування військ “Одеса” та Одеська обласна військова адміністрація видали спільний наказ №41/9 від 24 листопада 2023 року.

В ньому зокрема зазначається, що документ виданий з метою максимальної економії електричної енергії. А в мотивувальній частині наказу йдеться про враховування цілеспрямованої атаки ворожих засобів вогневого ураження по об’єктах критичної інфраструктури, в тому числі електроенергетичного комплексу, та пов’язану з цим повну або часткову руйнацію таких об’єктів.

Таким чином підприємствам, установам, організаціям, незалежно від форми власності та галузевої належності, розташованим на території громад Одещини до скасування/припинення воєнного стану або до видачі окремого наказу, необхідно:

  • обмежити використання конструкцій зовнішньої реклами, для експлуатації яких використовується електрична енергія, як в межах населених пунктів, так і поза їх межами.
  • обмежити використання електричної енергії для освітлення конструкцій та елементів зовнішньої реклами, вітрин та вивісок об’єктів сфери обслуговування, інших об’єктів благоустрою, окрім освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових кварталів, та об’єктів сфери охорони здоров’я та освіти.

Що стосується побутових споживачів електричної енергії, враховуючи вимоги наказу їм необхідно забезпечити максимально економне використання електричної енергії. Також здійснити заходи з теплозбереження та підвищення енергоефективності житлових приміщень.

Спільний наказ також виданий на підставі указу Президента України від 06 листопада 2023 року №734/2023 “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні”, відповідно до статей 1, 4, пункту 3 частини першої статті 8 закону України “Про правовий режим воєнного стану”.


Читайте також:

Шахраї створили фейкову сторінку ДТЕК Одеські електромережі

В Одесі росія поцілила в житлові будинки – є жертви

Поділитись:

Один коментар до “В Одеській області діє наказ про забезпечення максимальної економії світла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Одесі росія поцілила в житлові будинки – є жертви
Наступний запис В Одеській області оголошено траур за загиблими
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: