У Вигодянській громаді на Одещині просять прикрити бджіл

На території Вигодянської громади в Одеському районі пасічників просять тимчасово прикрити своїх бджіл. Орендарі оброблятимуть сільськогосподарські землі різними препаратами, які є небезпечними та можуть бути шкідливі для комах.

Такі повідомлення з’явились у нашій інтернет-спільноті “Жителі села Вигода” та на сторінках сільради.

Як йдеться ТОВ СГП “Заря-2010” з 13 по 15 квітня проводитиме обробку препаратом “Моспілан”. Це землі здебільшого навколо села Вигода, Березань, Петрове, Паліївка.

У Василівському, Кам’янському та Секретарівському старостинських округах громади, ППА “Єдність” вже почало обробку озимого ріпаку інсектицидом “Оперкот Акро”. Їхні роботи триватимуть до 14 квітня.

Аграрії зазначають, що ці процедури важливі для збереження урожаю та просять бджолярів забезпечити необхідні заходи для захисту пасік від обробки на вказаний період.


Що відомо про “Моспілан” ?

“Моспілан” – це системний інсектицид контактно-кишкової дії, призначений для боротьби з різними видами шкідників. Препарат проникає в рослину через будь-які її частини та вільно поширюється по всій рослині. “Моспілан” діє на шкідників як при прямому контакті, так і при поїданні обробленої рослини шкідниками. Поїдаючи рослину, шкідники отримують дозу препарату, який вражає їх нервову систему і викликає параліч і загибель.

Щодо впливу на бджіл, “Моспілан” вважається помірно небезпечним. Обприскувати рослини під час періоду цвітіння не бажано, оскільки препарат може бути небезпечним для бджіл. Тому, при використанні “Моспілана”, важливо дотримуватися всіх заходів безпеки, вказаних в інструкції.

Що відомо про “Оперкот Акро” ?

“Оперкот Акро” – це системний інсектицид, який широко застосовується аграріями для захисту посівів сільськогосподарських культур від різних комах-шкідників. Препарат діє системно і гарантує не тільки швидкодію, але і надійний захист культур протягом досить тривалого часу. Діючі речовини: імідаклоприду, 300 г/л і лямбда-цигалотрина, 100 г/л.

Щодо впливу на бджіл, “Оперкот Акро” представляє велику небезпеку. Тому, під час проведення робіт з обприскування посівів і через деякий час після них виключити польоти бджіл над обробленими полями. Важливо використовувати засоби індивідуального захисту під час роботи з агрохімікатами й дотримуватися правил техніки безпеки.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Станціє Вигода, не вигадана мною ти…
Наступний запис На ділянці автошляху Біляївка-Вигода завершили ремонт дороги
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: