У Паліївській затоці на Хаджибеї виявили задуху риби (відео)

На Одещині у Паліївській затоці Хаджибейського лиману виявили задуху риби. Факт загиблих водних біоресурсів встановила 17 липня Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу. Скоріш за все, причиною стало зменшення розчинного кисню у воді через аномальну спеку.

Як йдеться, фахівці інспекції обстежили територію водойми, відібрали проби води для подальших лабораторних досліджень. Ще повідомили відповідні державні органи виконавчої влади, а також органи місцевого самоврядування про зазначений факт.

Зазначається, що задуха риби у Паліївській затоці встановлена вже вдруге за цей місяць.

– Як й раніше, основною гіпотезою причин вказаного явища є зменшення розчинного кисню в воді через аномально високої температури повітря. Підсумкові виводи щодо причин задухи на Хаджибейському лимані можна буде зробити після отримання результатів лабораторних досліджень, про які інспекція повідомить додатково,

пишуть екологи.

Задуха біоресурсів у водоймах – це явище, коли риба не може дихати, через різке падіння рівня кисню у воді. Це може статися через:

  • Аномальна спека: коли температура повітря значно підвищується, виникає реальна загроза задухи біоресурсів у водоймах. Висока температура впливає на розчинення кисню в воді, зменшуючи його концентрацію. Це може призвести до недостатнього кисню для риб та інших водних організмів, що може призвести до їх загибелі.
  • Льодостав: шар льоду перешкоджає прямому контакту води з атмосферним повітрям, зменшуючи кисень у воді.
  • Зменшення світла: випадіння снігу зменшує кількість сонячних променів, необхідних для фотосинтезу та насичення води киснем. Це явище є нормальним, але в антропогенно змінених водоймах може мати катастрофічні наслідки.

Читайте також:

У Паліївській затоці на Одещині екологи виявили замор риби

На Хаджибейському лимані встановлювали нерестові гнізда

Неподалік Паліївки на Одещині спіймали рибалок-браконьєрів

Хаджибейський лиман намагаються повернути територіальним громадам Одещини

Поділитись:

Один коментар до “У Паліївській затоці на Хаджибеї виявили задуху риби (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Одеському району виповнилось чотири роки
Наступний запис У Вигоді на Одещині провели в останню путь військового Олександра Безвершука
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: