На Хаджибейському лимані встановлювали нерестові гнізда

На Хаджибейському лимані в Одеському районі здійснили роботи по встановленню штучних нерестових гнізд. Вони мають створити оптимальні умови для нересту фітофільних риб, таких як сазан, карась, лящ та інші.

Про це 22 квітня повідомили в Державній екоінспекції Південно-Західного округу.

Роботи з відтворення біоресурсів проводила риболовна асоціація “Хаджибейський лиман”. До них залучались фахівці екоінспекції та працівники Одеського рибоохоронного патруля.

“Вони захищають ікру від загибелі, забезпечуючи високу ефективність субстрату та підвищений вихід життєздатної молоді риб. Застосування нерестових гнізд ґрунтується на використанні біологічних особливостей нересту риб, що враховує кліматичні, гідрологічні та температурні фактори водойм. Це не лише сприяє збільшенню чисельності риб, але й покращує екологічні умови водойм”,

– пишуть екологи.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ми писали, що Одеська обласна прокуратура зокрема доводить у суді про відсутність у РА “Хаджибейський лиман” будь-яких документів, які надають право на використання земельної ділянки з розташованим на ній водним об`єктом – лиманом. Деталі читайте у нашій статті Хаджибейський лиман намагаються повернути територіальним громадам Одещини.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис “Туди-сюди”: в селі Вигода на Одещині вулиці повернули стару назву – Космонавтів
Наступний запис UAnimals зможуть стерилізувати тварин в селах Вигодянської громади на Одещині
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: