Причина брудної води криється у будинкових трубах самих жителів – Вигодянська сільрада

У селах Вигодянської громади на Одещині роками жителі скаржаться на брудну воду у крані. Місцева влада вважає, що найчастіше причина криється по вині самих абонентів.

Про таке йдеться у липневій відповіді, яку розмістила у Facebook наша читачка Леся Парубок.

“Причина брудної води у кранах найчастіше криється у незадовільному стані комунікаційних систем будинку. Працівники підприємства (ред. – КП “Водограй”), які виїжджають на огляд, у таких ситуаціях зарадити нічим не можуть, бо підприємство відповідає за якість води лише до підводу до житлового будинку”,

– дослівно пишуть у Вигодянській сільській раді.

Як розповідає читачка, вона зверталась до Одеської районної військової адміністрації зі скаргою на бездіяльність місцевого комунгоспу. Але там не стали “витрачати час” і спустили розгляд на сільську раду.

Експерти зазначають, що причинами брудної води у крані можуть стати багато факторів. Один із них, це гідроудар, який виникає після ремонту застарілої мережі. Також якщо воду відключили на певний час, а потім увімкнули знову, під тиском зі стінок труб зриваються відкладення іржі, які потрапляють до кранів.

Ще може бути нестача дебету артезіанських свердловин, порушення правил їх утримання та недогляд за водонапірними баштами, відсутність фільтрації води та інше.


У Вигоді жителі скаржаться на брудну воду в своїх кранах та публікують відео і фотофакти. Липень, 2024

У Вигодянській громаді постачають воду поганої якості, яка з роками ніяких покращень не зазнає, а ціна за неї кожного року росте у гору. Останнє підвищення тарифу сягнуло рекорду – на понад 90%.

Щоб її пити, або готувати їжу, потрібна попередня фільтрація. А це все додаткове фінансове навантаження на людей, адже у постачальника вона відсутня. Також все більше жителів вимушені замовляти привізну питну бутильовану воду.

Низка депутатів звертались з вимогою до виконкому переглянути новий тариф у бік зменшення для населення та компенсувати різницю. Їх підтримали і жителі громади, підписи зібрали у Вигоді, Петрове, Березань та Курган. Але у відповіді сільського голови стало ясним, що тариф зменшувати не будуть, ціна за воду залишається 38,39 грн/м3.

Результати аналізів води, яку централізовано постачають зовсім не доводяться до населення і взагалі не зрозуміло проводяться вони чи ні.

Навіть були випадки, коли споживачі самостійно замовляли лабораторні дослідження, за результатами яких, зокрема знаходили кишкову паличку.

За якість води з боку місцевої влади та комунального підприємства взагалі мови не йде. Все зводиться до двох станів – є вода у крані і не має води у крані.


Відповідь Вигодянської сільради.
Джерело: Леся Парубок у Facebook

Читайте також:

У Вигодянській громаді на Одещині люди масово потерпають без води

У Вигодянській громаді мають купити машину асенізатор за 2,5 млн гривень

В селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води

Поділитись:

Залишити відповідь

Попередній запис Біля Маяк на Одещині понад добу палає очерет – дим видно навіть у Вигоді
Наступний запис В Одеському районі надзвичайна пожежна небезпека – 5 клас
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: