В селі на Роздільнянщині відкрили Алею пам’яті військових

Вчора, 22 вересня в селі Виноградар (ст. Карпове) Роздільнянського району відкрито Алею пам’яті – “Вони нам віддали стукіт власного серця”. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на Роздільнянську міськраду.

Як йдеться, на алеї розмістили світлини полеглих воїнів Максима Дівізінюка, Андрія Рожкована та Дмитра Вибойченка. Всі вони жителі Виноградарського старостинського округу Роздільнянської територіальної громади. Військові віддали своє життя у ході російсько-української війни, захищаючи Батьківщину.

За інформацією на сторінці “Я❤Карпово”, відкриття пам’ятної алеї присвятили річниці загибелі випускника сільського ліцею 2005 року – Рожкована Андрія.

Алею організували в самому серці села, поруч із пам’ятником загиблим воїнам під час Другої Світової війни. Тут розміщено фотографії та опис про життєвий і воєнний шлях мешканців цього села, які віддали свої життя у боротьбі з російськими загарбниками. Вони мужньо стояли на захисті своєї рідної землі й до останнього подиху боронили цілісність та незалежність України.

На відкриття алеї “Вони нам віддали стукіт власного серця” прийшли вдячні жителі, очільник територіальної громади, староста округу, військовослужбовці. Пам’ять полеглих Героїв була також відзначена вразливими словами від школярів сільського ліцею.

— Алея пам’яті – це знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про загибель людей, про материнське, людське горе, хто віддав своє життя заради спасіння України, заради миру на нашій землі!, – написала на своїй сторінці Facebook заступник директора Виноградарського ліцею Олена Флик.

Зазначається, що Алея Пам’яті облаштована за ініціативи педагогічного колективу сільського ліцею, підтримки місцевих підприємців, старости округу та батьків учнів 9 класу. Також до спільної справи увіковічення пам’яті доклали зусиль і низка небайдужим жителів села. Останні надавали будівельний матеріал та займались встановленням банерів.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Вигода збирають консервні бляшанки для окопних свічок
Наступний запис Золкін записав інтерв’ю з вигодянцем-зрадником, який “зливав” ворогу пересування ЗСУ на Одещині
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: