Золкін записав інтерв’ю з вигодянцем-зрадником, який “зливав” ворогу пересування ЗСУ на Одещині

Вчора, 22 вересня вийшло велике інтерв’ю відомого українського журналіста Володимира Золкіна, записане зі зрадниками та колаборантами. Серед них засуджений житель села Вигода на Одещині Євген Кошуба. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на YouTube-канал автора.

Як стало відомим, Євгена Кошубу затримали силовики ще в перші дні повномасштабного вторгнення. Зрадник встиг передати ворогу інформацію про пересування військової техніки Збройних сил України. Тоді ешелони рухались шляхами повз Вигоду і навколишні населені пункти Одеського району.

Водію контейнеровоза Євгену Кошубі зараз 41 рік. Його засудили на вісім років позбавлення волі за сприяння терористичній організації “ЛНР”. Під час перебування у в’язниці він добровільно написав прохання, щоб його включили до списку обміну і він зміг виїхати до росії.

Як зазначає автор, журналіст Володимир Золкін, метою запису інтерв’ю є показ глядачам, наскільки можуть бути нікчемними ствердження зрадників Батьківщини, їх надумані, безпідставні злочинні дії проти держави. Також відео знято, для того, щоб його побачила ворожа російська сторона і забрала засудженого в обмін на нашого українця.

Попередньо, ще до 24 лютого минулого року, Кошуба познайомився у Facebook з одним із кураторів терористичного угруповування “ЛНР”, громадянином рф Костянтином Ковалем. В них зав’язався відкритий діалог у коментарях соцмережі, далі приватне листування та телефонний зв’язок за допомогою месенджерів. Саме тоді спецпризначенці й взяли його в оперативне опрацювання.

Зокрема, Євген шляхом опитування місцевих мешканців здійснював збір та передачу значущої для ворога інформації про пересування техніки ЗСУ. Також проводив вербувальні бесіди, проте прихильників своєї діяльності в окрузі він так і не знайшов.

Як стверджує зрадник, грошей за свою роботу не отримував, а діяв виключно на ідеї “православія”. На його думку, росія скидає бомби й ракети на міста та села України лише для того, щоб у світі наступив мир. Щоб Європа та Америка не зазіхали на чужий для них “православний мір”. Євген каже, що Україна не погана, а погана її влада та вважає себе своїм для росії.

Факт свого злочину він не заперечує, адже після затримання силовики вилучили мобільний телефон і відновили всю інформацію на пристрої. Він добре розумів що від його дій, військова техніка могла зазнати ворожих атак. Українське військо ризикувало не лише втратити важке озброєння, а й найголовніше – могли загинути військовослужбовці.

Возивши свого часу контейнери до Одеського порту, він скаржиться на маленьку зарплатню. На Одещині залишаються жити його мати та сестра. Попри це, Євгена Кошубу не покидає мрія потрапити під обмін і виїхати у ворожу росію, де в москві живуть його родичі, де він себе вважає своїм.

За майже півтора року перебування за ґратами, Кошуба поки що так і не зацікавив своїх колишніх друзів-кураторів, яким був колись у пригоді. Відеоінтерв’ю Володимира Золкіна записане та опубліковане за сприянням і погодженням Служби безпеки України та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі на Роздільнянщині відкрили Алею пам’яті військових
Наступний запис Вночі Одеський район атакували дрони та надзвукові ракети
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: