В Одеській області діє заборона пересування та руху в лісах

В Одеській області діє обмеження свободи, заборона пересування людей й руху транспорту на територіях лісів та лісових ділянках. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на текст спільного наказу ОУВ “Дунай” та Одеської ОДА (ОВА) від 18.08.2023.

Таким чином встановлюється особливий режим в’їзду/виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів на території лісів та лісових ділянках Одеської області.

Заборона не стосується Збройних сил України, Нацгвардії, МВС, розвідників, держохорони, військового командування, прикордонників, спецслужб транспорту, зв’язку та інформації. Вільно пересуватиметься і Державна лісова охорона, спеціальні адміністрації територій та об’єктів природно-заповідного фонду області, інші органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування.

Також до наказу не відносяться посадові особи користувачів мисливських угідь області, інспекторського складу Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та тих транспортних засобів, що використовуються для лісогосподарської мети.

Якщо компетентним органам необхідно організувати відстріл та вилов хижих й шкідливих тварин, тоді потрібно це письмово узгоджувати з органами військового командування за територіальним принципом. А саме дату, час, мету та місце перебування на території лісів та лісових ділянок Одеської області.

Зазначимо, що текст Наказу № 17/№ 245 “Про встановлення особливого режиму в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів на територіях лісів та лісових ділянках Одеської області в умовах правового режиму воєнного стану”, розміщений на багатьох вебсайтах органів місцевого самоврядування на Одещині.

За інформацією співробітника Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА, виконавця наказу Івана Малого, обмеження зазначене в документі не стосується лісосмуг полезахисних, або посадок при залізниці чи то автошляхах. Мова йде виключно про ліси та лісові ділянки. І відповідно особливий режим в’їзду/виїзду до них, обмеження свободи пересування для всіх осіб, окрім зазначених вище.


Що таке ліс та лісова ділянка?

Відповідно до Лісового кодексу України, ліс – це тип природних комплексів (екосистема), у якому поєднуються переважно деревна та чагарникова рослинність з відповідними ґрунтами, трав’яною рослинністю, тваринним світом, мікроорганізмами та іншими природними компонентами, що взаємопов’язані у своєму розвитку, впливають один на одного і на навколишнє природне середовище.

Що стосується лісової ділянки, то це ділянка лісового фонду України з визначеними межами, виділена відповідно до закону для ведення лісового господарства та використання лісових ресурсів без вилучення її у землекористувача або власника землі.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В центрі села Вигода на Одещині здійнялася пожежа
Наступний запис У Вигодянській громаді на Одещині перейменували вулиці на честь військових
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: