В селі Вигода на базі ліцею відкрили перший “Клас безпеки”

В селі Вигода на Одещині, 17 жовтня урочисто відкрили перший у громаді “Клас безпеки”, який розпочав роботу на базі ліцею. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на Вигодянську сільраду.


Як йдеться, відповідно до вимог клас розділений на декілька спеціальних зон: пожежна та мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога. Також кабінет обладнаний необхідним інвентарем, наочними матеріалами, одягом рятувальників та спорядженням, інтерактивними цікавинками.

Після урочистого відкриття з учнями 2-го класу Вигодянського ліцею провели перший урок безпеки. Про відповідальне ставлення до власної безпеки у різних сферах життя та засвоєння алгоритму дій при виникненні надзвичайної ситуації розповіла інспектор СЮП ВП Одеського РУП №2 ГУНП в Одеській області лейтенант поліції Дар’я Д’ячук. Також їй допоміг провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Біляївської територіальної громади Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області майор служби цивільного захисту Євген Кононенко. Потім поліцейські ознайомили дітей із сучасним патрульним автомобілем.


Що таке “Клас безпеки”?

Проєкт “Клас безпеки” – це національна ініціатива, спрямована на створення безпечного середовища в загальноосвітніх навчальних закладах України з метою навчання учнів правилам пожежної, мінної безпеки та заходів цивільного захисту, ознайомлення з процедурою дій у випадку надзвичайних ситуацій і формування у дітей навичок надання першої допомоги.

Для проведення занять у “Класі безпеки” із можливістю дистанційного доступу мають залучатися різні спеціалісти та експерти. Серед них педагогічні працівники, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), працівники Національної поліції, медичні фахівці, учасники бойових дій і фахівців з питань мінної безпеки, а також інші спеціалісти. Вони мають сприяти наданню учням якісної та змістовної інформації з різних аспектів безпеки, включаючи пожежну безпеку, мінну безпеку, цивільний захист, першу медичну допомогу та навички рятування у надзвичайних ситуаціях.

Відмітимо, що Всеукраїнський проєкт МОН та ДСНС стартував ще рік тому. Відкритий 17 жовтня “Клас безпеки” на базі Опорного навчального закладу Вигодянський ліцей є поки що першим у Вигодянській сільській територіальній громаді. Всього на території громади працює сім закладів загальної середньої освіти.


Нагадаємо, ми раніше писали, що 11 серпня за результатами комісійного обстеження підвального приміщення Вигодянського ліцею встановлено, що об’єкт відповідає рекомендаціям і вимогам щодо утримання та експлуатації найпростішого укриття.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис У Вигодянській громаді жителям 60+ видадуть гуманітарку
Наступний запис В селі Вигода на Одещині готуються відкрити новий універсам “Точка”
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: