Вигодянці дякують за порятунок зі снігової пастки на Одещині

Жителі села Вигода на Одещині дякують місцевим підприємцям й комунгоспу за надану техніку, роботу у надлюдських умовах та порятунок зі снігової пастки. Про це Вигода.Інфо написала мешканка села, наша читачка Анастасія Мельниченко.

Вчора, 26 листопада внаслідок негоди, яка охопила Одеську область, зокрема багато автівок опинилось в природній пастці прямо посеред автомобільних шляхів. Заблоковані снігом, люди десятки годин вимушені були чекати хоч на якийсь порятунок.

Після обіду, коли негода набирала обертів, Анастасія разом з чоловіком поспішали на машині з Одеси додому у село Вигода. Повільно подолавши ділянку траси М-16 Одеса – Кучурган, вони праворуч звернули з Біляївського перехрестя. Подружжю вдалось проїхати лише близько кілометра. На годиннику пів п’ята вечора, вже стемніло, буревій ставав все сильнішим… разом із десятком таких же сусідів по нещастю, вони на автівках опинились в біді, прямісінько серед поля у сніговій пастці. Подальший рух був мало того що небезпечний, а й просто неможливий…

За вікном мете сніг, шквальний вітер, мороз… так вони просиділи в машині понад шість годин. За цей час була спроба порятунку, проте трактору це не вдалося. Дзвінки на телефони екстрених служб також не допомогли, адже вся техніка та особовий склад були вже залучені на інших об’єктах. Тоді було вирішено кликати на допомогу родичів та друзів.

Попри небезпеку, на допомогу поспішали вигодянці Денис Ткачук разом з Володимиром і Богданом Мельниченко. На жаль їм вдалось доїхати лише на околиці села Петрове, їх автівка просто загрузла у снігу. Відразу ж було вирішено йти пішки, адже рідня та близькі за два кілометри від них вже просто не могли вийти з авто. Долаючи перед собою метіль, чоловіки все ж таки дійшли до місця та швидко розблокували машину. Далі вже п’ятеро людей вирушили пішки убік села Петрове.

“Ми дійшли до автомобіля Ткачука Дениса, але виїхати на жаль вже не могли. За цей час дуже багато намело снігу… Ми були повністю промоклі, знесилені і тільки чекали, коли нас врятують, адже іншого виходу просто не було”, – розповідає Анастасія.

В цей час на допомогу із Вигоди вже поспішала техніка ТОВ “ПІВДЕНЬ-АГРО” та КПВС “Водограй”. Напівтретю ночі два трактори дістались околиці Петрове і не гаючи часу взялись до роботи у надважких погодних умовах.

“Ми, родина Мельниченко хочемо висловити свою подяку Ткачуку Денису та команді, яка займалася прибиранням снігу, не дивлячись на пізній час та погодні умови!”,- зазначає врятована жителька Вигоди.

Нагадаємо, ввечері 26 листопада ми також писали, що у напрямку села Вигода Одеського району, в одному кілометрі від Біляївського перехрестя застряли автівки. Понад десяток різних машин разом з людьми опинились сам на сам з природною стихією. Більша частина за напрямком руху очікувано були вигодянці. Проявляючи людяність та чекаючи на порятунок, потерпілі всіляко допомагали один одному, обігрівали тих в кого закінчилось паливо або просто переставав працювати двигун, ділились харчами та водою, всім що було під рукою.

В обід, 27 листопада техніка “ПІВДЕНЬ-АГРО” та “Водограй” з перервами у роботі, здійснюючи прибирання великої кількості опадів, все ж дістались скупчення заблокованих автівок. Між Біляївським перехрестям (траса М-16 Одеса – Кучурган) та селом Петрове на автодорозі Т1619 з під снігу ледь виднілись дахи машин.

Багатьом пощастило менше ніж ризиковій родині та друзям Анастасії Мельниченко, люди перебували у пастці в середньому 18 годин. Серед них були й діти та хворі. На щастя історія закінчилась без жертв і всі змогли, хоч із запізненням дістатись своїх домівок.

Закликаємо всіх, слідкуйте за прогнозами погоди й у разі офіційного попередження про негоду, всіляко дотримуйтесь правил й будьте обережними. Не наражайте себе на небезпеку, а також тих хто вимушений ризикувати життям, рятуючи вас – адже поруч з професійними рятувальниками, часто на допомогу стають комунальники, звичайні трактористи, фермери та інші. Краще залишайтесь вдома, на місцях перебування і не плануйте дальні мандрівки під час негоди!


Читайте також:

На станції Вигода вже сім годин стоїть електричка

Біля Біляївського перехрестя застряли люди – потрібна допомога

В Одеському районі без світла 113 населених пунктів

Негода: в Одеській РВА повідомили екстрені телефони

На Одещині заклади освіти переходять на дистанційну форму – непогода

На Одещині погіршення погодних умов – ДСНС

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На станції Вигода вже сім годин стоїть електричка
Наступний запис Перейменування Космонавтів: на вулиці планують подвірний обхід
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: