Перейменування Космонавтів: на вулиці планують подвірний обхід

В селі Вигода на Одещині тривають суперечки стосовно прийнятого сільською радою рішення про перейменування вулиці Космонавтів на Івана Загороднюка. Виконком ініціював повторне громадське обговорення, тепер працівники апарату мають здійснити подворовий обхід і провести анкетування серед мешканців самої вулиці.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 25 вересня під час пленарного засідання сесії Вигодянської сільради прийняли рішення та перейменували вулицю Космонавтів на честь репресованого жителя, залізничного Івана Загороднюка (1899-1938).

Після публікації у Вигода.Інфо, ця новина викликала обурення населення, зокрема жителів Космонавтів. Вони більшою мірою не бачили попереднього обговорення в мережі інтернет і тому більшість не приймала в ньому участі. Трохи згодом, люди зібрали понад 220 підписів проти та подали 19 жовтня колективне звернення, а невідомі навіть пошкодили новий вказівник при в’їзді на вулицю.

За цей час, 21 листопада була спроба знайти компроміс та проведена співбесіда за участю секретарів сільради, представників вулиці й родини, зокрема онука Івана Загороднюка. Володимир самостійно вносив влітку письмову пропозицію на ім’я сільського голови щодо нової назви вулиці. Як розповідають учасники, співбесіда навіть не наблизила до бажаного компромісу та розв’язання питання, а навпаки лише посилила конфлікт.

Сьогодні, 31 жовтня на вебсайті Вигодянської сільської ради проінформовано про проведення повторного громадського обговорення щодо перейменування вулиці Космонавтів на Івана Загороднюка, і втому числі шляхом подвірного обходу. Відповідне розпорядження за № 152-СР видано сільським головою 30 листопада.

Зокрема, як зазначається необхідність повторного обговорення викликана у зв’язку зі згаданим вище колективним зверненням протесту від мешканців вулиці Івана Загороднюка (колишня – Космонавтів). Під скаргою до сільського голови підписались 91 житель Космонавтів, а також ще 132 мешканці з інших вулиць села Вигода.

Строк проведення громадського обговорення – два місяці, з дня оприлюднення офіційного повідомлення про його початок, тобто до кінця січня 2024 року. Сам подвірний обхід на вулиці за новою назвою Івана Загороднюка і заповнення мешканцями анкет-опитувань, відповідні працівники сільради мають здійснити до 30 грудня цього року.

Всі інші охочі також можуть знову надіслати свої письмові/електронні пропозиції або зауваження теж у строк до 30 грудня. В цьому разі, необхідно зазначити ваше прізвище, власне ім’я, по батькові, адресу проживання особи, номер телефону. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням їх повного найменування, коду ЄДРПОУ та адреси місцезнаходження.

Анонімні листи з уживанням ненормативних форм лексики до результатів обговорення не включаються. Поштова адреса та адреса е-пошти: 67620 Одеська область, Одеський район, с. Вигода, вул. Нова, 33-а, selovugoda@ukr.net або за телефоном: 048-753-10-02.

Зазначається, що результати громадського обговорення мають бути оприлюднені на офіційному сайті сільради за посиланням: vygoda-gromada.gov.ua/ протягом 14 днів після закінчення обговорення, тобто в середині лютого 2024 року.

Оновлення:

26 січня 2024 року, на офіційному веб-сайті Вигодянської сільської ради оприлюднено розпорядження сільського голови № 14-СР від 26.01.2024 «Про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиці Івана Загороднюка на Космонавтів в  селі Вигода».

Зокрема, там йдеться про проведення громадського обговорення “у формі подвірного обходу та заповнення мешканцями вулиці Івана Загороднюка на  Космонавтів в селі Вигода анкети-опитування в строк до 27 лютого 2024 року.”. А пропозиції (зауваження) мають подаватися у письмовій/електронній формі також до 27 лютого.


Читайте також:

В селі Вигода перейменували вулицю Космонавтів

В селі Вигода жителі проти перейменування вулиці Космонавтів

Поділитись:

Один коментар до “Перейменування Космонавтів: на вулиці планують подвірний обхід

  1. Питання одне: чому шановний пан Загороднюк так довго чекав, щоб таким чином вшанувати пам’ять свого діда. Пройшло вже більше пів століття. Саме зараз під політичний безлад, вирішив це зробити, та щей наперекір жителям нашої вулиці. Було б набагато краще, та поважніше, якщо б родичі, встановили меморіальну дошку на будинку. Коли було обговорення у ФБ всі жителі вулиці коментували проти, але десь ці коментарі поділися. Не підкажете де?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Вигодянці дякують за порятунок зі снігової пастки на Одещині
Наступний запис На Одеській залізниці відміняють потяг Одеса-Вінниця
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: