Фонд держмайна виставив на продаж “7-й кілометр” (оновлення)

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення процесу приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «ТВК». Розташований поблизу Одеси, комплекс відомий всім, як ринок “7-й кілометр” (дивіться оновлення інформації в кінці статті).

Про це йдеться на вебсайті ФДМУ.

Початкова вартість комплексу складає 104,1 мільйона гривень. Онлайн-аукціон заплановано на 7 грудня 2023 року.

Споруди та майно підприємства розташовані у селищі Авангард. Воно знаходиться за сім кілометрів від Одеси, і фактично являє собою приміську зону обласного центру.

Згідно з інформацією від Фонду держмайна, площа будівель та споруд ДП “ТВК” перевищує 35 тисяч квадратних метрів. Майновий комплекс охоплює 39 об’єктів нерухомого майна, серед яких адміністративна будівля, 17 приміщень для складсько-торговельної діяльності, гараж з нежитловими спорудами, насосна станція та інші об’єкти.

Як повідомляють, будівлі мають повну необхідну інфраструктуру та комунікації для ефективної роботи, зокрема освітлення, зовнішні мережі електропостачання, трансформаторну підстанцію, протипожежний водопровід, котельню та свердловину. На території комплексу розміщені 4 комплекти шлагбаумів, огорожі, навіси та сторожова кабіна.

Ринок “7-й кілометр” є найбільшим ринком у Європі. Протягом перших дев’яти місяців 2023 року підприємство заробило чистий прибуток у розмірі 6,5 мільйонів гривень. Однак за інформацією Фонду держмайна, воно має поточні заборгованості майже на 12,2 мільйона гривень. Ця сума включає заборгованість з оплати заробітної плати у розмірі 6 тисяч гривень, податку на землю у розмірі 86,8 тисячі гривень, а також податку на нерухоме майно у розмірі 16,5 тисяч гривень. Крім того, до суми заборгованості входить несплачена частина відрахувань в розмірі 1,4 мільйона гривень з чистого прибутку державних підприємств. Простроченої заборгованості у ДП “ТВК” немає.

Зазначається, що процес приватизації цього об’єкта відбувається за умови, що новий власник зобов’язується розплатитися з заборгованості ДП “ТВК” щодо заробітної плати та внести відповідні платежі до бюджету протягом шести місяців після його придбання. Крім цього, протягом першого півріччя новий власник не може звільняти працівників, які були на той момент на роботі на підприємстві, кількість яких станом на вересень 2023 року складала 20 осіб.

Як пише видання ЧІС, раніше на ринку працювало 60 тисяч працівників, а кількість відвідувачів становила від 100 до 350 тисяч осіб з усієї України та Молдови. Щороку ринок приносив до бюджету України та селища Авангард 120 мільйонів гривень податків та зборів.

ОНОВЛЕННЯ: спростування – ринок “7-й кілометр” не продається

На сторінці ТОВ “ПРОМРИНОК” у Facebook заявили, що продаж “7 кілометра” не відбувається та не планується.

Там пояснюють, що матеріали, розповсюджені Фондом державного майна України із згадкою про ринок, відносяться до території, яка знаходиться поряд з “7 кілометром”. Про те ж ніяким чином не стосується територіального комплексу Промринку.

В ТоВ зазначається, що інформація про продаж ринку “7 кілометр” є абсолютно безпідставною.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Вигода на Одещині сплели 188 кв. метрів маскувальних сіток
Наступний запис У Вигодянській громаді на Одещині дадуть гуманітарку людям з інвалідністю
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: