В Одеському районі правоохоронці запобігли замовному вбивству

Житель одного із сіл Одеського району вирішив вбити свого сусіда, з яким мав довготривалі неприязні відносини. Але правоохоронці запобігли замовному вбивству і тепер чоловіку загрожує довічне ув’язнення. Його вже затримали та оголосили підозру.

Про це повідомили співробітники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1, інформація також підтвердилась і в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, на початку грудня минулого року, правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що затриманий підшукує виконавців вбивства. Йому було однаково як саме вчинять тяжкий злочин, він лише вимагав, щоб скинули йому фото підтвердження.

Самі “виконавці” звернулися до правоохоронців, відтак всі подальші дії відбувались під їхнім контролем, що в результаті й дозволило запобігти вбивству. Як йдеться в поліції, життя ненависного односельця зловмисник оцінив у 10 тисяч доларів. Заплатити гроші він пообіцяв після виконання “роботи”.

Замовник виїхав з дому за кілька днів до вчинення вбивства, щоб мати відмінне алібі, і мав намір повернутися лише після того, як виконавці скоять злочин.

Коли всі домовленості були узгоджені, правоохоронні органи провели спецоперацію, влаштувавши імітацію вбивства. Замість одного з виконавців, вони надіслали на мобільний телефон замовника “звіт” у вигляді фотографій із кров’ю на тілі жертви та організували зустріч для розрахунку.

В момент прибуття злочинця для передачі обумовленої суми грошей його затримали правоохоронці.

“Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у готуванні до вбивства, тобто умисного противоправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого на замовлення. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Підозрюваний поміщений до ізолятора тимчасового тримання, поліцейські звернулись до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. За скоєне правопорушнику загрожує довічне увʼязнення”, – зазначив начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Одеській області виявили не притаманне цвітіння рідкісної рослини
Наступний запис Очікується негода: в Одеській РВА опублікували екстрений номер телефону
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: