В Одеській області зафіксована атака SMS-фішингу – неіснуюча посилка

В Одеській області зафіксована атака SMS-фішингу, де пишуть про неіснуючу посилку. Людей вводять в оману з метою отримання інформації банківських карток та викрадення коштів. Шахраї діють від імені Укрпошти, тому будьте уважними!

Абоненти масово отримують смски з номеру +380 63 871 5535. В тексті йдеться, що начебто якась посилка надійшла на склад, але не може бути доставлена через неповну адресу. Шахраї просять підтвердити адресу та надають для цього шкідливе інтернет-посилання.

Жодного разу не намагайтесь переходити за цим посиланням і тим паче заповнювати та надавати будь які персональні дані. Краще повідомте про спам, заблокуйте номер телефону +380 63 871 5535 та видаліть шкідливе SMS повідомлення.

Шахраї намагаються себе представити від імені Укрпошти, для цього навіть зроблений схожий сайт і підібране оманливе доменне ім’я підприємства поштового зв’язку.

Це зроблено лише для того, щоб отримати від потенційної жертви всю необхідну інформацію банківської картки. Після чого кошти будуть поцуплені з вашого розрахункового рахунку.

Зазначимо, що єдиним офіційним сайтом АТ Укрпошта є https://www.ukrposhta.ua.

Якщо спробувати на фіктивному сайті заповнити поля персональних даних, вже наступним кроком з вас намагатимуться отримати бажану інформацію – номер картки, термін дії та код безпеки.

Якщо ви все-таки перейшли за шкідливим посиланням в SMS і чомусь вирішили заповнили поле персональних даних, жодного разу не передавайте дані банківської картки! Повернути ваші кошти вже не вдасться. Тут не допоможуть, а ні банківська установа, а ні правоохоронні органи.

Завжди спочатку подумайте, чи замовляли ви якусь посилку, чи очікуєте отримання її саме Укрпоштою. Якщо ні, то не довіряйте та ігноруйте таку інформацію. Також обов’язково звертайте увагу на номер телефону відправника SMS. Жодна логістична компанія не надсилатиме такі повідомлення із звичайних номерів абонентів.

Будьте пильними, бережіть себе та піклуйтесь про своїх близьких. Особливо це стосується дітей та літніх людей, адже вони найбільш уразлива категорія для шахраїв.

Доречі це вже не перший такий випадок SMS-фішингу, наприклад в червні минулого року українці також отримували смски ніби-то від “Укрпошти” зі схожим текстом і тією ж самою ціллю – виманити з довірливих людей гроші.

Корисним теж стане стаття, яку ми писали раніше – На Одещині поцупили кошти військового – як застерегтись від шахрайської схеми в інтернеті.

Поділитись:

Один коментар до “В Одеській області зафіксована атака SMS-фішингу – неіснуюча посилка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Одеському районі впали уламки збитого “Shahed-131/136”
Наступний запис У Вигоді працює Пункт незламності, а в інших селах пункти обігріву
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: