В Одесі пошкоджено будинок та евакуйовано 130 людей

В Одесі пошкоджено житловий будинок та евакуйовано 130 людей. У ніч з 16 на 17 січня російські терористи атакували Одещину ударними дронами типу “Shahed-131/136”. Є постраждалі, їм надається медична допомога. Пожежа на місці загоряння ліквідована рятувальниками.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України, ГУ ДСНС в Одеській області, Одеська ОВА та Одеська міськрада.

Як йдеться, протягом майже трьох годин працювали підрозділи протиповітряної оборони. Основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря.

На Одещині 11 дронів було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих БПЛА та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

В кількох локаціях сталися займання – горіли квартири й автівки мирних мешканців міста. Внаслідок ворожої атаки сталось загоряння газової труби, чотирьох припаркованих легкових автомобілів, балконів на третьому та четвертому поверхах, квартири на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на загальній площі 50 м2.

З пошкодженого будинку евакуйовано 130 цивільних осіб, на місці розгорнуто мобільний пункт обігріву. Психологи ДСНС надавали допомогу місцевим мешканцям.

Частково зруйновано фасад будинку на площі 100 м2. Вибуховою хвилею пошкоджено вісім та вогнем знищено чотири автівки. Від ДСНС залучались 14 одиниць техніки та 52 рятувальники. Як йдеться у відомстві, вогнеборці оперативно ліквідували пожежі.

За повідомлення начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, станом на 03:22 годину ранку кількість поранених внаслідок російської атаки збільшилася до трьох осіб.

62-річний чоловік отримав осколкове поранення, він нині ще у лікарні, але його життю нічого не загрожує. Ще одна жінка 1955 р.н. та дівчина 1995 р.н. також отримали поранення і продовжують лікування вдома. Медики надають необхідну допомогу.

Станом на 09:00 годину ранку, на місці влучання продовжують працювати правоохоронці та інші служби. Поліцейські фіксують наслідки ворожої атаки, збирають докази воєнного злочину росії, опитують громадян, забезпечують правопорядок.

Внаслідок пошкодження тепломережі, без опалення наразі перебуває 58 будинків в м. Одесі. Термін виконання відновлювальних робіт – доба. За інформацією Одеської міської ради, призупинено теплопостачання за наступними адресами: вул. Армійська, 13,15,17,17а,19,21,23; Ботанічний провулок, 2,2а,4,6; Проспект Гагаріна, 23/4,23/5; вул. Маршала Говорова, 5,5 (а,б); Проспект Шевченка, 6/1-6/8,6/10,8/1-8/13, 8(а,б,в),10,10/1-10/10,12. Міськ комунальні служби чекають на дозвіл розпочинати роботи з відновлення теплопостачання. Про їхній перебіг в міській раді мають повідомляти додатково.

За попередніми даними станом на 11:00 годину, внаслідок атаки ворога отримали пошкодження вісім будинків у Приморському районі Одеси. За повідомлення міського голови Геннадія Труханова, найбільших ушкоджень зазнав багатоповерховий будинок на вулиці Армійська, 8/4.

Мешканці будинків, які постраждали сьогодні від ворожої атаки, проведуть ніч в теплих оселях.

Зранку за адресою проспект Шевченка, 8/4 розгорнуто районний оперативний штаб. Він працюватиме з 9:00 до 17:00 найближчими днями.

Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами на місці приймають заявки на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги. Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134 з 08:30 до 17:30, тел.: (048) 705-75-00.

Відео: an_vs
Відео

Читайте також:

В Одеському районі впали уламки збитого “Shahed-131/136”

В Одесі росія поцілила в житлові будинки – є жертви

В небі над Одещиною знищили 32 дрони – уламки впали на місто (фото)

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Березань на Одещині колядники зібрали 5000 гривень на ЗСУ
Наступний запис У Вигоді громадські діячі проведуть тренінг для родин військових
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: