Вигодянця Миколу Новікова посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Військовослужбовця 137-го окремого батальйону морської піхоти, вигодянця Миколу Новікова посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. В День соборності, 22 січня відбулась церемонія передачі державних нагород України рідним загиблих захисників у російсько-українській війні.

Про це повідомляє Одеський обласний ТЦК та СП.

Нагороду близьким Миколи Новікова та ще 17 його побратимам, яких вже немає з нами, вручив в Одесі начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олександр Охріменко разом з представниками ветеранської спільноти, командуванням військово-морських сил України.

Микола Новіков, позивний Шеф, загинув 18 березня 2022 року внаслідок ворожого ракетного удару по місту Миколаєву. Тоді, кілька ракет влучили у військові казарми. В одній з них перебував і боєць. Йому назавжди залишилось 25 років.

Указом Президента України від 28 вересня 2023 року за № 597, старший матрос Микола Вікторович Новіков нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Цю державну нагороду України він отримав за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

“Ніякі слова не вгамують біль від втрати сина, чоловіка, брата, батька… Але ми завжди поруч. Низький уклін батькам за таких синів – справжніх воїнів, захисників України. Одещина пишається ними. Вони назавжди поруч з нами у строю. І ми ніколи не пробачимо ворогу ваш біль. Слава Україні!”, – зазначають на сторінці обласного ТЦК та СП.

Відео: Оксана Руцька у Facebook.

Микола Новіков (30.10.1996 – 18.03.2022), уродженець міста Одеса, який тривалий період свого короткого життя проживав у селі Вигода на Одещині.

Тут спочатку навчався у сільській школі, далі переїхав з родиною до Одеси, де закінчив міську школу № 19. Згодом навчався в Одеському фаховому коледжі транспортних технологій, також мав спеціальність кухаря. Цікавився кулінарією, дуже полюбляв тварин, зокрема котів.

Пройшов строкову військову службу у Президентському полку, брав участь у параді до Дня Незалежності у 2017 році.У травні 2021 року пішов на службу за контрактом до Військово-морських сил ЗСУ. Служив у 137-му окремому батальйоні морської піхоти.

Дуже пишався, що здобув право носити берет та мріяв бути професійним військовим. Повномасштабну війну росії проти України, Микола зустрів разом із побратимами в селі Чаплинка Херсонської області.

29 березня 2022 року тіло Миколи Вікторовича придали землі на одеському Західному кладовищі.

“Був душею компанії, мав багато друзів і знайомих. Микола казав: «Хто як не я?». Мені дуже його не вистачає, він – кохання мого життя. Дуже добрий, але водночас – дуже хоробрий. Таких, як він, більше немає”, – розповідала кохана дівчина загиблого Наталя.

У селі Вигода воїн проживав на вулиці Центральна, яку у кінці вересня минулого року перейменували його ім’ям – Миколи Новікова.

Пам’ятаємо, шануємо, вклоняємось… Честь і слава тим, хто стояв і нині стоїть на захисті Батьківщини, веде героїчну боротьбу в ім’я утвердження її свободи й незалежності.

Вулиця Миколи Новікова в селі Вигода, листопад 2023 року
Поділитись:

Один коментар до “Вигодянця Миколу Новікова посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Біля Маяк на Одещині рятувальники дістали тіло рибалки
Наступний запис На Одещині відкрили меморіальну дошку військовому Нацгвардії
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: