На Одещині відкрили меморіальну дошку військовому Нацгвардії

Вчора, 28 січня в селі Паліївка Одеського району відкрили меморіальну дошку Дмитру Боднаровському, місцевому жителю, військовому Нацгвардії України, який загинув в російсько-українській війні.

Відкриття пам’ятного знаку відбулось на фасаді будівлі місцевої гімназії, де колись навчався військовослужбовець.

Пам’ятний захід пройшов у день річниці загибелі воїна. На відкритті зібралися рідні й близькі захисника України, представники Вигодянської сільської ради, закладу освіти, а також жителі Паліївки.

Меморіальну дошку урочисто відкрили Олена Феткуліна та Андрій Боднаровський –батьки полеглого Дмитра.

“В цьому закладі освіти навчався Боднаровський Дмитро Андрійович (26.05.1998 – 28.01.2023) в/ч 3035 БСП “Донбасс”, l рота, ll взвод, НГУ. З перших днів війни брав участь у визволенні Лисичанська, Ізюму, Ірпіню, Куп’янська. В Лимані отримав поранення. Недолікувавшись 24.01.2023 брав участь у обороні Кремінної. Трагічно загинув в селі Кузьмине Луганської області.”, – написано на плиті, поруч із фотографією воїна та нарукавним знаком батальона спецпризначення.

Настоятель православного храму в селі Вигода, протоієрей Вадим Рудий здійснив релігійний обряд освячення пропам’ятної таблиці.

Пам’ятний знак Дмитру Боднаровському встановлено за кошти бюджету Вигодянської сільської територіальної громади.

Фото: Вигодянська сільрада


Боднаровський Дмитро Андрійович (26.05.1998 – 28.01.2023) пішов на захист рідної землі з перших днів повномасштабної війни росії проти України.

Він був солдатом, гранатометником 15 окремого Слов’янського полку Національної гвардії України (в/ч А3035).

28 січня 2023 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу, виявивши мужність та стійкість у бою, загинув в районі села Кузьмине Луганської області. Посмертно отримав відзнаку Президента України, державну нагороду – медаль “За військову службу Україні”.

Майбутній захисник народився та проживав в селі Паліївка Вигодянської територіальної громади та зростав на вулиці Центральна. З кінця вересня минулого року вулиця перейменована та має його ім’я – Дмитра Боднаровського.

Воїна Нацгвардії поховали рік потому 6 лютого на Алеї Слави, що на кладовищі адмінцентру громади в сусідньому селі Вигода.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Вигодянця Миколу Новікова посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня
Наступний запис В селищі Дослідне намагаються зберегти дорогу та блокували вантажівки агропідприємства
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: