Водій шкільного автобуса на Одещині в СІЗО, його підозрюють у зґвалтуванні дітей

Водія шкільного автобуса Секретарівської гімназії у Вигодянській громаді на Одещині тримають в Одеському СІЗО. Його підозрюють у вчиненні сексуального насильства та зґвалтуванні малолітніх дітей, яким менше ніж 14 років. Потерпілі школярі і свідки вже надали покази, а ще в матеріалах справи наявні відео та аудіо злочину. Водію загрожує довічне ув’язнення.

Це все встановив Біляївський районний суд Одеської області. Два місяці тому шоферу шкільного автобуса винесли підозру. Він просив домашній арешт, але 12 березня його закрили в Одеському слідчому ізоляторі без права внесення грошової застави.

Нагадаємо, торік у грудні ми писали, що на Одещині в селі Секретарівка розслідують можливе розбещення неповнолітніх. Тоді до поліції звернулась мати 13-річного хлопчика, одного із потерпілих.

Слідчі Одеського райуправління поліції № 2 наполягають, що мавши довіру серед учнів, водій умисно вчиняв свої злочини з липня по листопад 2023 року. Заманював хлопчиків начебто пограти в карти, спочатку до своєї літньої кухні поруч з оселею, а потім і сам навідувався до будинку одного зі школярів. Всього у кримінальній справі розглядають шість минулорічних епізодів навмисного сексуального насильства, серед яких і зґвалтування: 15 липня, 20 липня, 01 серпня, 07 вересня, 20 вересня та 15 листопада.

Чоловік спочатку імітував статевий акт, торкався дитячих геніталій й брав їх до рота, а згодом нелюд почав вчиняти оральне проникнення.

Судмедексперти встановили, що малолітні діти не могли повною мірою розуміти та усвідомлювати сутність дій сексуального характеру направлених відносно них. Слідчі інкримінують підозрюваному в особливо тяжкому злочині – зґвалтування та сексуальне насильство.

Якщо провину доведуть за всіма інкримінованими статтями, то водій шкільного автобуса Секретарівської гімназії у Вигодянській громаді отримає довічне ув’язнення.

Які статті?

– ч. 4 ст. 153 ККУ – насильницькі дії сексуального характеру, не пов`язані із проникненням в тіло іншої особи, вчинених щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди;

– ч. 6 ст. 153 ККУ – дії вище, що вчинені повторно;

– ч. 6 ст. 152 ККУ – дії сексуального характеру, пов`язані з оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій (зґвалтування), вчинених щодо особи, яка не досягла 14 років незалежно від її добровільної згоди, вчинених повторно, особою, яка раніше вчинила злочин передбачений ч. 4 ст. 153 ККУ.

За інформацією ГУНП в Одеській області, водію шкільного автобуса 57 років. В рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими за даним фактом, було проведено низку судових експертиз та зібрано достатню кількість доказів причетності чоловіка до злочинів. 

Станом на 27 травня, обвинувальний акт скеровано до суду.

Фото ГУНП в Одеській області під час затримання водія шкільного автобуса

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Мешканець Вигодянської громади на Одещині продав гранату і попався поліції на “гарячому”
Наступний запис У Вигодянській громаді на Одещині мають впровадити проєкт “Поліцейський офіцер громади”
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: