На Одещині активісти не дали захоронити тонни погорілого м’яса біля села

В Одеському районі активісти не дали здійснити захоронення погорілого м’яса тварин, яке невідомі звідкілясь привезли та хотіли утилізувати біля села Василівка. Під натиском місцевих, 19 травня висипане із шести вантажівок смердюче м’ясиво того ж дня завантажили назад та вивезли у напрямку Одеси.

Відео: чат “Небайдужі” у Viber. З місця події, 19.05.2024

На відео вище можна бачити, як одна із фур вивозить залишки зіпсованої м’ясної продукції. Кажуть що м’ясо прибрали у повному обсязі, але куди саме вантажівки повезли його, наразі не відомо.

Нагадаємо, напередодні ми повідомляли, що між селами Василівка та Вигода викинули купи погорілої м’ясної продукції, зокрема курей. Також була інформація, що зіпсовані залишки звезли й на сміттєзвалище біля села Доброжанове.

Того дня шість вантажівок із поліетиленовими мішками набитими непридатним м’ясом рухались повз село Василівка. Люди запідозрили щось не ладне, коли один із водіїв не зміг зорієнтуватись по GPS, зупинився і спитав як проїхати до смітника. На місце відразу почала збиратись група місцевих мешканців, серед них були депутати сільської ради та Василівський староста.

Як розповідають жителі, близько 10 години дня на сміттєзвалищі за два кілометри від села вже виднілись кучугури погорілого м’ясива. Там стояв сильний сморід, а колісний екскаватор копав досить глибокий котлован для захоронення непридатної продукції.

Активісти села занепокоєні, що м’ясо розкладатиметься у ґрунті та може надалі потрапляти у питну воду, що своєю чергою спричинить захворювання тощо.

Фото: Аліса Георгіу, чат “Небайдужі” у Viber. З місця події, 19.05.2024

На звал м’ясного непотребу відразу викликали поліцію, яка по прибутті здійснила фіксацію і призупинила подальші роботи. Також за розповіддю людей, згодом нібито був дзвінок до обласної чи то районної військової адміністрації. Після чого приїхали порожні автівки й почалось завантаження погорілого м’яса назад у кузова, а порожній котлован частково присипали.

В коментарях у Facebook обурені читачі Вигода.Інфо зокрема писали, що м’ясо належить відомій торговельній мережі. Нещодавно її продовольчі склади в регіоні начебто зазнали ракетних ударів збоку країни-агресора – росії.


Читайте також:

Нардеп Микола Тищенко побував на сміттєзвалищі в селі Вигода (відео)

Екологи зафіксували стихійне сміттєзвалище біля села Вигода на Одещині

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Вигода на Одещині померла найстаріша жителька Ірина Маляренко
Наступний запис На війні загинув боєць 35 бригади, вигодянець Вадим Калібер
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: