Василя Шушмана

На Одещині зупинка тепер має назву “імені Василя Шушмана”

В Одеській області залізнична платформа “Жовтнева” (1481 км) офіційно перейменована на честь Василя Шушмана. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на Ларису Шушман, дружину полеглого військового, вигодянця та залізничника.

Як йдеться у дописі Facebook, відповідно до наказу АТ “Укрзалізниця” від 09.08.2023, клопотання РФ “Одеська залізниця”, рішення сесії Вигодянської сільської ради, підтримки депутатів та громадськості, проведено перейменування зупиночного пункту “Жовтнева” на зупиночний пункт “імені Василя Шушмана”.

З початку вересня минулого року Василь Шушман (1971-2022) добровольцем пішов до українського війська та був зарахований у лави 28-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ (в/ч 0666). Воїн встиг взяти участь у звільненні Херсону, отримати поранення на сході де виконував бойові завдання. Боронячи свою Батьківщину під час відкритої агресії ворога вході російсько-української війни був смертельно ранений. Це трапилось торік, 29 грудня у бою в районі селища Озарянівка під час оборони Бахмута на Донеччині.

Василь Шушман родом із Закарпатської області, але з перших років його життя, родина переїздить та селиться у Вигоді на Одещині. Тут він ходив у дитсадок, здобув освіту в сільській школі. Тут знайшов своє кохання, одружився, виховував трьох доньок, плекав онуків та упродовж 30 років незмінно працював на Одеській залізниці.

Питання перейменування зупиночного пункту на території Вигодянської сільської громади винесено на громадське обговорення у лютому цього року. За його результатами, розроблено проєкт рішення Вигодянської сільської ради. Документ був доопрацьований на депутатській комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту. Далі проєкт винесений 12 квітня на пленарне засідання сесії. Після одноголосного прийняття, рішення сільради “Про перейменування зупиночного пункту “Жовтневий” з необхідним обґрунтуванням надіслано до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. В липні на сесії була технічна заміна назви “Жовтневий” на “1481 км”.

В Мінрегіоні отримано позитивний висновок про відповідність пропозиції щодо перейменування зупиночного пункту “1481 км” на честь загиблого військовослужбовця, залізничника Василя Шушмана (1971-2022) – “імені Василя Шушмана”. Після чого, як вже згадувалось вище виданий відповідний наказ АТ “Укрзалізниця” від 09.08.2023.

Тепер подорожуючи у приміських потягах можна почути оголошення машиніста про зупинку на платформі “імені Василя Шушмана”.

— Нова назва зупиночного пункту нагадуватиме всім жителям та мешканцям нашої громади про мужність та самопожертву Василя, які він проявив на службі нашій країні. Тепер кожен, хто проїздить цим шляхом, буде згадувати ім’я мого чоловіка та пам’ятати його величні діяння на благо усіх нас., – зокрема пише Лариса Шушман.

Пасажирський залізничний зупинковий пункт імені Василя Шушмана належить Одеській дирекції Одеської залізниці. Він розташований на електрифікованій лінії Роздільна I — Одеса, між станціями Вигода (на відстані 8 км) та Дачне (на відстані 7 км). Зупинка недалеко від села Важне, яке розташоване в Одеському районі.


Зимового дня, 05 січня в селі Вигода придали землі загиблого військовослужбовця, місцевого мешканця — Василя Шушмана (14.06.1971 – 29.12.2022). Для урочистого поховального ритуалу була виділена почесна варта у складі військових Збройних Сил України. Напередодні, 04 січня декілька кілометровим живим коридором мешканці громади зустріли траурну колону із тілом загиблого. Люди тримали українську символіку в руках, ставали на коліна та опускали голову в знак скорботи, шани воїну за віддане життя на збереження нашої волі, свободи та права на життя.

Під час поховання військові несли домовину із побратимом на руках аж до самісенького сільського кладовища. Останній шлях воїна пронизував гучний сигнал, який віддавав маневровий теплотяг у знак шани та скорботи за колегою, залізничником — Василем Шушманом. Станційний локомотив паралельно супроводжував колону від будинку небіжчика і до місця його поховання.

У Вигоді на Одещині простились із захисником України — Василем Шушманом (2023)
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Стаття про репресованого залізничника ст. Вигода увійшла до альманаху “Південний Захід. Одесика”
переїзд Наступний запис В селі Вигода закриють залізничний переїзд — заміна шпал
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: