Стаття про репресованого залізничника ст. Вигода увійшла до альманаху “Південний Захід. Одесика”

До друкованого видання увійшла стаття про жителя села Вигода на Одещині, репресованого залізничного Івана Загороднюка (1899-1938). Вчора, 07 вересня в Одесі пройшла презентація 34-го випуску історико-краєзнавчого альманаху “Південний Захід. Одесика”.

Про це повідомляє медіаресурс Вигода.Інфо.

Під час презентації в залі Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Грушевського, головний редактор альманаху Віктор Савченко зокрема розповів про бібліографічне дослідження журналіста, краєзнавця, члена ГО “Краєвєд” Євгена Волосєвича. В статті розкрита доля залізничника Івана Загороднюка і подальша трагедія його родини. Біди, що зламали не одну людську долю, спричинені внаслідок кровавого тоталітарного режиму СРСР.

Зі статтею Євгена Волосєвича “Жертва терору: історія залізничного Івана Загороднюка та його родини під час комуністичного режиму в СРСР” можливо у вільному доступі ознайомитись на нашому сайті.

Зазначимо, що вході заходу було високо оцінено вклад у дослідження історії Одещини збоку авторів, членів громадської організації “Краєвєд”. В 34-й випуск історико-краєзнавчого альманаху “Південний Захід. Одесика” зокрема увійшло шість статей краєзнавців, за авторства Євгена Забіянова, Геннадія Єфімова, Євгена Волосєвича, Сергія Жосана, Андрія Шевченко, Олени Кобилюк та Віктора Дробного. Їх працю за словами головреда альманаху, без перебільшення можливо прирівняти до наукового, історичного рівня.

Фото: ООУНБ імені М. Грушевського
Фото: ООУНБ імені М. Грушевського

“Південний захід. Одесика” – історико-краєзнавчий науковий альманах, який виходить у друк починаючи з 2006 року двічі на рік: до дня народження міста і до дня утворення Одеської області. Весь цей час альманах створюється завдяки редакційній колегії на чолі з доктором історичних наук Віктором Савченко. А видається збірник за підтримки Почесного громадянина Одеси та Одеської області Сергія Гриневецького.

Поділитись:

Один коментар до “Стаття про репресованого залізничника ст. Вигода увійшла до альманаху “Південний Захід. Одесика”

  1. Дякую Євгену Волосєвичу, альманаху”Південний Захід. Одесіка” і іншим краєзнавцям, які досліджували історію життя мого діда, Загороднюка Івана Андрійовича, одного з багатьох українців, які боролися за встановлення української державності на початку 20го ст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

поховали Попередній запис На Одещині поховали Миколу Ліпінського, морпіха 37 ОБрМП
Василя Шушмана Наступний запис На Одещині зупинка тепер має назву “імені Василя Шушмана”
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: