У Вигодянській громаді затвердили нового старосту, для Паліївського округу

У Вигодянській територіальній громаді на Одещині затвердили нового старосту для Паліївського округу. Посаду обійняв колишній військовий, вчитель та підприємець Дмитро Криницький.

25 вересня у Вигодянській сільській раді пройшла сесія, на якій прийняли рішення та затвердили кандидатуру старости нещодавно утвореного Паліївського округу. Останній охоплює села Паліївка, Зоряне та Сонячне. Новопризначеному старості також присвоєно 13 ранг посадової особи місцевого самоврядування у межах 6 категорії посад.

Нагадаємо, 31 серпня ми писали, що у Вигодянській громаді обговорювали кандидатуру старости Паліївського округу та збирають підписні листи серед населення.

Як йдеться у сільраді, за результатами громадського обговорення (громадських слухань), проведених в межах старостинського округу, кандидат Дмитро Криницький отримав підтримку 192 жителів. Це складає понад 20 % голосів виборців. Таким чином подоланий бар’єр дозволив сільському голові винести кандидатуру на пленарне засідання сесії.

Дмитро Криницький родом із Рівненщини. Після отримання освіти, працював вчителем фізкультури Паліївської школи Вигодянської сільради де навчав дітей з грудня 2019 року по серпень 2022 року. Протягом останніх чотирьох років також діяв як фізична особа-підприємець. Одружений, виховує сина та проживає за місцем своєї реєстрації в селі Паліївка на Одещині.

Староста має статус учасника бойових дій, адже в період 2016-2017 роках воював на сході країни у складі 72 механізованої бригади. В кінці січня 2017-го виконуючи бойове завдання поблизу міста Авдіївка отримав поранення та був звільнений у запас.

Відповідно до Указу Президента № 26/2017 від 03.02.2017, старшого солдата Криницького Дмитра Валерійовича нагороджено орденом “За мужність” III ступеня. Як йдеться в акті Голови держави, нагорода надана за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.


ІНФО: Хто взагалі такий староста, які в нього повноваження, права та обов’язки – дивіться ТУТ.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис У Вигодянській громаді на Одещині перейменували вулиці на честь військових
Наступний запис Нацрада зареєструвала онлайн-медіа “Вигода.Інфо”
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: