У Вигодянській громаді обговорюють кандидатуру старости Паліївського округу

У Вигодянській сільраді на Одещині запропонували кандидатуру фізкерівника Дмитра Криницького на старосту нещодавно утвореного Паліївського округу. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на сайт органу місцевого самоврядування.

Мова йде про вивчення громадської думки серед жителів трьох сіл старостинського округу: Паліївка, Зоряне та Сонячне. Таке вивчення відбуватиметься шляхом зібрання підписних листів з відвідуванням місць проживання людей.

Жителям Паліївського округу необхідно мати при собі паспорт громадянина України. Як йдеться, це потрібно, для фіксування комісією результатів волевиявлення осіб-жителів старостату щодо підтримки кандидата на посаду старости. Підтвердженням такої підтримки є засвідчення особистим підписом в підписному листі.

За даними на сайті громади, розпорядження сільського голови № 103-СР від 18.08.2023 “Про початок проведення громадського обговорення кандидатури старости в Паліївському старостинському окрузі Вигодянської територіальної громади” з’явилось 21 серпня. Проте окреме оголошення про проведення громадського обговорення лише 30 серпня.

Період громадського обговорення кандидатури на посаду старости Паліївського округу визначений в період з 21 серпня до 08 вересня цього року.

В розпорядженні зазначається, що на території округу зареєстровано 893 жителі з правом голосу (Паліївка – 549, Сонячне – 153, Зоряне – 191). Таким чином кандидату Дмитру Криницькому необхідно набрати понад 20%, або щонайменше 179 голосів-підписів. Якщо цей бар’єр не подоланий, тоді додатково призначаються громадські слухання під час яких можуть здійснити волевиявлення ті, хто не зробив цього раніше, а також заслухати самого кандидата, поставити йому питання тощо.

Далі кандидатура старости вноситься на затвердження депутатів Вигодянської сільської ради. В незалежності від результатів громадського обговорення чи то слухань, пленарне засідання сесії все ж може не підтримати більшістю голосів. Якщо дійсно таке відбудеться, тоді така кандидатура вже не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання сільської ради.

Більш детально про порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Вигодянської сільради, можливо ознайомитись ТУТ. А хто взагалі такий староста, які в нього повноваження, права та обов’язки – дивіться ТУТ.


Хто такий Дмитро Криницький ?

Криницький Дмитро Валерійович, народився 25 грудня 1991 року в місті Сарни Рівненської області, українець. З 1999-2010 рік навчався у загальноосвітній школі І-III ступенів № 2 смт Любашівка Одеської області.

У 2009 році після закінчення школи вступив до Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського на факультет фізичної культури і спорту. В університеті навчався до 2012 року. Після його закінчення повного курсу, присвоєно кваліфікацію вчителя фізичної культури. У 2013 році вступив до магістратури вищезгаданого університету та у 2014 році закінчив з кваліфікацією викладач фізичної культури і спорту за спеціальністю “Фізичне виховання”.

3 грудня 2019 року по серпень 2022 року працював вчителем в Паліївській загальноосвітній школі І-II ступенів Вигодянської сільської ради.

Одружений, має сина. Проживає та зареєстрований в селі Паліївка на Одещині.

Протягом останніх чотирьох років, Дмитро Криницький також діяв як фізична особа-підприємець. Серед зареєстрованих видів діяльності була роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами. Також діяльність спортивних клубів та фітнес-центрів.

За його власною інформацією в одній із Viber-спільнот, кандидат на посаду старости Паліївського округу Дмитро Криницький має статус учасника бойових дій та відповідне посвідчення. Його отримають ті, хто брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини.

Поділитись:

4 коментарі до “У Вигодянській громаді обговорюють кандидатуру старости Паліївського округу

  1. Я за те , щоб Дмитро Валерійович був старостою села. Молодий, ініціативний , доброзичливий і гарний сім’янин. А ще можна сказати, що він принциповий і цілеспрямований. Я думаю, що це і є якості лідера

  2. Я підримую.А ще навіть прошу усіх небайдух підтримати кандидатуру Криницького Дмитра.Я впевнена що Він зробить для Громади багато хорошого та доброго.Він дуже добра і гарна людина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Telegram Попередній запис В Telegram можливо повідомити про порушення в магазинах
Наступний запис В Одеському районі за парти сіли понад 145 тисяч учнів
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: