На Одещині проводять конкурс читців-декламаторів віршів

Серед жителів Вигодянської громади Одеського району проводять конкурс читців-декламаторів віршів “Солов’їна мова”. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на Управління освіти, культури, молоді та спорту сільради.

Як йдеться, для участі в конкурсі потрібно записати відеоролик тривалістю до 4 хвилин на якому декламують обрані твори українською мовою. Записані відеоматеріали необхідно направити на електронну адресу УОКМС: yokms.vugoda.2021@gmail.com.

Зазначається, що конкурс “Солов’їна мова” проводиться з 09 жовтня по 20 жовтня 2023 року. Деталі за телефоном: 0988119090, а також у відповідному Наказі Управління освіти, культури, молоді та спорту Вигодянської сільради №75/01-04 від 01.10.2023.

Переможців серед жителів Вигодянської сільської територіальної громади мають нагородити дипломами управління ОКМС та сувенірною продукцією. Таке рішення прийме визначене журі та обере три найкращі роботи (I, II, III місце).

Витрати на нагородну атрибутику проводитиметься коштом бюджету громади, передбаченого Програмою розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Вигодянської сільської ради на 2023-2025 роки. На реалізацію програмних заходів в цьому році заплановано 3 тис. гривень.

Як пишуть у згаданому наказі, конкурс проводять з метою відзначення 27 жовтня Дня української писемності та мови, зміцнення та утвердження державного статусу української мови у сфері освіти. Також задля сприяння розвитку творчих здібностей дітей та молоді, формування основ виразного художнього читання і культури слова, виявлення поетичних та літературних здібностей у школярів і жителів Вигодянської громади.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На Одещині поцупили кошти військового – як застерегтись від шахрайської схеми в інтернеті
Наступний запис В Одеському районі пройшла урочиста посвята в козаки
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: