На Одещині можна під’єднати цифрову телемережу МХ-7

На Одещині можна безоплатно в тестовому режимі під’єднати додатковий пакет каналів у цифровому телебаченні МХ-7. Він стане у пригоді, якщо ви користуєтеся ефірним ТБ, але сигнал при цьому слабкий. Наразі в Одеській області триває опитування мешканців щодо потреби в підключенні до загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Як пишуть в Одеській ОВА, на відміну від наявної мережі цифрового наземного телебачення, мультиплекс MX-7 спроєктовано у смузі частот метрового діапазону, які краще огинають перешкоди.

Поки що мовлення здійснюється з наявних в області передавачів. Але одночасно тривають роботи зі встановлення додаткових телекомунікаційних веж, щоб забезпечити повне покриття області сигналом українського цифрового телебачення, передусім прикордоння.

Під час онлайн-наради МКІП України з облдержадміністраціями, говорили про головну ціль – створення умов для відновлення інформаційної інфраструктури України, підвищення її захисту та можливостей. Тож найближчим часом якість українського сигналу має значно покращитись за допомогою МХ-7.

Взяти участь в опитуванні щодо вашої потреби у підключенні до загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7, можна заповнивши форму за цим посиланням: docs.google.com/forms/

Згідно з повідомленням, що надходили від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у травні минулого року вже була готовність до запуску MX-7. Починаючи з 1 червня 2023 року, телемережа функціонує на всій території України в тестовому режимі.

Що таке МХ-7?

Цей додатковий пакет каналів у цифровому телебаченні, який надається безплатно. Оператором є Концерн РРТ, який є частиною управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Список додаткових каналів:

  • ТОВ «Солар медіа» (логотип «СОНЦЕ») з села Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району Київської області.
  • ТОВ «Ми-Україна» з міста Києва (логотип «МИ-УКРАЇНА»).
  • ДП «Парламентський телеканал «Рада» (логотип «РАДА») з міста Києва.
  • ТОВ «Дідживан» (логотип «УНІАН 2») з міста Києва.
  • ТОВ «Віжн 2+2» (логотип «ВІЖН 2») з міста Києва.
  • ТОВ «Віжн 3» (логотип «ВІЖН 3») з міста Києва.
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Корисне ТБ» (логотип «СВІТЛО») з міста Києва.

Яка антена та тюнер потрібні для МХ-7?

Так, якщо використовується відповідний пристрій, можна під’єднати як вседіапазонну антену, так і антену метрового діапазону. Установка може бути здійснена як зовні, так і всередині приміщення. Варіант зовнішньої установки антени, як правило, дозволяє отримати кращий сигнал завдяки меншим перешкодам і забезпеченню кращої прямої видимості до джерела сигналу.

Як налаштувати приймач?

Якщо ви вже користуєтеся цифровим ефірним телебаченням, достатньо налаштувати тюнер (приймач) DVB-T2 або телевізор з вбудованим приймачем DVB-T2 на приймання додаткового пакета програм МХ-7. Для цього необхідно ініціювати повторне сканування телеканалів в автоматичному режимі, вибравши пункт у меню пристрою «Автопошук» (також може називатися «Автоматичне налаштування» чи «Автосканування»).

Пошук можна виконати в ручному режимі, ввівши номер частотного каналу, на якому ведеться мовлення МХ-7 у вашій місцевості. Якщо антена спрямована правильно, тоді в нижній частині вікна меню ви побачите заповнені шкали “Інтенсивність (Рівень) сигналу” і “Якість сигналу”. Якщо їх рівень достатній – натисніть “Пошук”. Після завершення пошуку телеканали МХ-7 автоматично завантажаться у перелік каналів тюнера/телевізора.

У випадку, якщо ви не користувалися ефірним телебачення, і вперше бажаєте під’єднатися – потрібно придбати тюнер DVB-T2 та телевізійну антену. Встановлену антену необхідно під’єднати до антенного роз’єму тюнера. Підключення і налаштування тюнера до телевізора здійснюється відповідно до інструкції з експлуатації на пристрої.

Якщо все зроблено правильно, то на екрані ви побачите вікно меню з привітанням. У вікні можна обрати мову, регіон, режим і формат зображення, а також режим пошуку, який описаний вище. Якщо відстань до телевізійної станції значна, то, можливо, потрібно буде встановити додатковий антенний підсилювач.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Усатове живцем згоріло двоє людей – резонансна пожежа
Наступний запис В Одеській області очікується ускладнення погодних умов
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: