Нерубайське, катакомби, пошук, діти, дснс, поліція

В Одеському районі знайшли дітей у катакомбах

Сьогодні вранці, 15 січня в Одеському районі знайшли чотирьох дітей у катакомбах, які зникли напередодні в приміському селі Нерубайське. Протягом ночі обстежено 60 кілометрів тунелями колишніх каменоломень біля Одеси.

Про це повідомляють регіональні представництва ГУ ДСНС та ГУ Нацполіції.

Пізно ввечері, 14 січня об 23:45 годині стало відомо про зникнення чотирьох дітей в Нерубайському. На зв’язок із рідними не виходила 11-річна Кіра Гащук, 14-річна Маргарита Озерова, 15-річна Інна Котик та 12-річний Ростислав Унгуряну.

Правоохоронці розгорнули пошукову операцію, до якої були залучені співробітники територіального підрозділу поліції та кінологічного центру ГУНП в Одеській області зі службовими собаками, працівники ДСНС, громадського формування «Нерубайський патруль» та спелеологи.

Також до пошуків дітей залучалась громадська організація “Пошук” та представники «Червоного хреста».

Зі слів однієї матері, її дитина повідомила, що вони з друзями планують спуститись у катакомби, після чого звʼязок з дітьми був відсутній.

В першу чергу правоохоронці переглянули камери відеоспостереження, встановлені поруч з катакомбами. Побачили, що всередину увійшли три дівчини та один юнак. Пізніше батьки трьох інших дітей також звернулися до поліції із заявами про зникнення своїх дочок та сина.

Зазначається, що протягом ночі обстежено 60 кілометрів тунелями катакомб. Вранці, 15 січня об 08:44 годині дітей було знайдено. З ними та рідними працювали психологи ДСНС. Протиправних дій щодо них не скоювалось. 

Відео: ДСНС

Також, сьогодні 15 січня в закладах освіти Нерубайської сільської територіальної громади проведено масово-розʼяснювальну роботу серед учнів. Для того, щоб запобігати випадкам зникнення дітей при відвідуванні катакомб.

Роботу серед учнів провели фахівці Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області.

Рятувальники ознайомили слухачів із правилами поведінки під час відвідування катакомб, а саме:

  • спускатися у катакомби необхідно тільки у супроводі екскурсовода;
  • при прямуванні намагайтесь позначити свій шлях будь-якими позначками;
  • якщо ви заблукати, залишайтесь на місці і чекайте рятувальників.

16 січня начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук нагородив нагрудними «Знаками пошани» керівника пошукової групи спелеологів Наталію Молдавську, координатора спелеологів Євгенію Печенегову та двох пошуковців Олега Науменка та Катерину Романенко.


Читайте також:

В Одеському районі поліція розшукує двох дітей

В Одеському районі виявили тіла двох зниклих дітей

Поділитись:

Один коментар до “В Одеському районі знайшли дітей у катакомбах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Дачне на Одещині спалахнула пожежа (відео)
Андрій Маковецький, Теплодар, Теплодарська, заступник, ЗСУ, війна Наступний запис В Теплодарі заступник мера пішов до лав ЗСУ
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: