Краєзнавці на півдні України тепер мають нову назву організації

Об’єднання краєзнавців на півдні України тепер має нову назву — Краєзнавці Одещини. Раніше громадська організація була відома, як “Краєвєд”. Окрім зміни найменування, також доопрацьований статут і обрано нового керівника. Ним стала очільниця краєзнавчого музею в місті Подільськ, Олена Звеліндовська.

Про це повідомили у ГО “Краєзнавці Одещини”.

Як йдеться, рішення про зміни прийняли на лютневих Загальних Зборах ГО, а нещодавно їх внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Реагуючи на різну критику старої назви “Краєвєд”, зокрема з метою забезпечення функціонування української мови, як інструмента об’єднання українського суспільства — одноголосно вирішили змінити власну назву. Тепер наше найменування — ГО “Краєзнавці Одещини”,

пишуть на сторінці громадської організації у Facebook.

Ком’юніті краєзнавців бере свій початок ще з 2013-го, а через декілька років Євген Волосєвич, Віктор Савчук та Дмитро Ширін офіційно засновують громадську організацію. За цей час змінилось два керівники та віднедавна “Краєзнавців Одещини” очолює членкиня, директорка Подільського краєзнавчого міського музею Олена Звеліндовська.

Вже понад 10 років краєзнавці незмінно відкривають історію Півдня України у контексті української історії та у нерозривному зв’язку з нею. Географія членів сягає від півдня до півночі Одещини, а також Миколаївської області та Республіки Молдова.

Вебсайт ГО “Краєзнавці Одещини” на сьогодні є найбільшим суспільним краєзнавчим цифровим ресурсом на території регіону, який постійно поповнюється та є загальнодоступним в режимі онлайн.

Тож маємо надію, що всі зміни які прийнято, підуть лише на розвиток та покращення ком’юніті краєзнавців і звісно ж самого краєзнавства. Ми прагнемо стати цікавішими для вас! Ми прозорі та відкриті до діалогу, диспуту! Ми вчимо та навчаємось самі й запрошуємо однодумців до своєї родини краєзнавців!,

– зазначають у ГО.

Читайте також:

Одеські краєзнавці запустили свій Telegram-канал історії Півдня України

Одеські краєзнавці дослідили рік заснування села Василівка Вигодянської громади

Поділитись:

Один коментар до “Краєзнавці на півдні України тепер мають нову назву організації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На Одещині запустили модернізовану рижську електричку
Наступний запис В Дачній сількомунгосп отримав два електрогенератори від грузинів
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: