“Туди-сюди”: в селі Вигода на Одещині вулиці повернули стару назву – Космонавтів

В селі Вигода Одеського району вулиці Івана Загороднюка повернули стару назву – Космонавтів. Найменування на честь вбитого репресованого односельця протрималось меньше ніж сім місяців. Принаймні на Одещині такого випадку ще не було.

Рішення про перейменування “туди-сюди” прийняли сьогодні, 19 квітня під час пленарного засідання сесії Вигодянської сільради.

Нагадаємо, раніше ми писали, що жителі виступають проти зміни назви вулиці Космонавтів, якій на сесії сільради 25 вересня 2023 року присвоїли ім’я вигодянця, репресованого залізничника Івана Загороднюка (1899-1938).

У жовтні минулого року люди зібрали понад 220 підписів проти, а невідомі навіть пошкодили новий вказівник при в’їзді на вулицю.

Мешканці обурились, що їх думку ніхто не спитав, а обговорення лише в інтернеті – пройшло повз них.

Лише під кінець 2023 року, вже після перейменування працівники апарату сільради насилу здійснили подворовий обхід на вулиці. Жодний, хто взяв участь в анкетуванні не підтримав зміну назви Космонавтів на Івана Загороднюка.

…беручи до уваги результати проведення повторного громадського обговорення щодо перейменування вулиці Космонавтів на Івана Загороднюка в селі Вигода, в якому 57 мешканців не підтримали перейменування вулиці, колективне звернення від мешканців вулиці Івана Загороднюка с.Вигода, в якому мешканці просять повернути назву вулиці Космонавтів (під колективним зверненням до Вигодянського сільського голови підписались 66 жителів вулиці Івана Загороднюка), результати про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці Івана Загороднюка на Космонавтів в селі Вигода, в якому 62 мешканців підтримали повернення назви вулиці…,

– зокрема йдеться в мотивувальній частині рішення сільради.

Таким чином вулиці в селі Вигода повернута її перша назва. Найменування вона отримала близько 60 років тому до “Дня космонавтики”.


Можна припустити, що ситуація навколо вулиці Космонавтів стала результатом відсутності належного вивчення та завчасного врахування громадської думки. Упередженість очільника громади очікувано призвела до напруження серед жителів і виникнення протесту на рівному місці.

Поділитись:

Один коментар до ““Туди-сюди”: в селі Вигода на Одещині вулиці повернули стару назву – Космонавтів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На ділянці автошляху Біляївка-Вигода завершили ремонт дороги
Наступний запис На Хаджибейському лимані встановлювали нерестові гнізда
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: