У Вигодянському виконкомі тариф на воду зменшувати не будуть – відповідь на звернення

У Вигодянській громаді на Одещині затверджений виконкомом новий тариф для населення зменшувати не будуть, ціна за воду залишається 38,39 грн/м3. Така відповідь сільського голови на звернення місцевих депутатів, яких підтримали чимало мешканців сіл Вигода, Петрове, Березань та Курган.

Зокрема, у відповіді йдеться, що недавнє підвищення нового тарифу на понад 90% виявляється і так замалим для покриття всіх витрат на виробництво та постачання води збоку КП “Водограй”, а про прибуток останнього мови навіть не йде. Нібито ключовим фактором стало різке зростання ціни на електроенергію.

Хоча два місяці тому, у повідомленні комунгоспу про намір змінити тариф, чомусь зазначали, що нова ціна за водопостачання для населення – 38,39 грн/м3 саме відшкодує всі економічно обґрунтовані витрати…

Ще в апараті сільської ради готують програму на 2025 рік, яка може допомогти комунгоспу отримати нову дотацію з місцевого бюджету на покриття витрат на видобуток води. Це у разі якщо будуть гроші в громаді. Повний текст позиції місцевої влади підписаний керівником громади та доступний за посиланням.

Проте, вищезгадана програма жодним чином не вплине на кінцеву ціну, для мешканців 12 сіл і платити менше ніяк не вдасться. Ба більше у 2025 році цілком ймовірне знову збільшення ціни на воду.

Після того, як новий тариф вступив у дію, депутати сільради Євген Волосєвич, Руслан Терещенко, Оксана Комар та Віктор Шорик звернулись з вимогою зменшити його на 20 %, а різницю перекрити коштом бюджету.

Коли з’явилась новина у Вигода.Інфо, низка мешканців вирішили підтримати своїх обранців. В селах Вигода, Петрове, Березань та Курган зібрали майже 250 підписів у зверненнях. Окрім непомірно високої ціни, люди скаржаться і на низьку якість самої води, відсутність доступу до результатів її аналізу та в цілому нестабільне водопостачання.

Невдоволенні результатом розгляду, низка жителів Вигодянської громади вже закидають особисту відмову у сплаті послуги за новими тарифами.


Хто і коли приймав тариф на воду?

Відповідно до законодавства, тарифи на комуналку приймає виконавчий комітет, а ціни вносить КП “Водограй”. Саме це підприємство надає послуги з водопостачання, вивозу сміття й каналізації в більшій частині громади.

Виконком Вигодянської сільради очолює сільський голова, а серед членів його заступник, керуючий справами, а також старости, керівники відділів, управлінь, закладів освіти, культури, медзакладів, комунальних підприємств та установ. Також є підприємці, працівники бюджетної сфери, громадські та релігійні діячі.

Що стосується депутатів сільради, то їх у складі виконкому немає, адже це заборонено законом. Тому тарифи на комуналку вони не приймають, окрім секретаря ради. Це єдине виключення.

Тож тариф підвищили 20 червня, саме рішенням виконкому за № 968.

В мережі з’явились скриншоти з емоційною реакцією на дії можновладців. Допис розмістила громадська діячка Леся Парубок у групі Facebook “Небайдужі жителі Вигодянської ОТГ”. На них можна бачити результати поіменного голосування під час затвердження тарифів 20 червня.

“… Хочу довести до кожного та познайомити, а можливо комусь відкрити очі. Крім Вигодянської сільської ради та КП “Водограй” є ще люди які вирішують наше життя це – Виконком Вигодянської сільської ради в склад якого входять 37 людей, які являються нашими сусідами, родичами, але я так розумію про них спільнота не зовсім знає, чим вони займаються…”,

– зокрема пише громадська діячка.

Як саме проголосували члени виконкому та кого з них не було на засіданні, дивіться нижче:

  • Більшість “ЗА”: Алла Рибачок, Катерина Гюльахмедова, Світлана Мельник, Наталія Джуринська, Наталія Мельникова, Світлана Жаріт, Галина Неплій, Марія Куценко, Валентина Слюсаренко, Олексій Дерманчук, Сергій Ребрій, Володимир Бокій, Валентина Красовська, Валентина Грабовська, Ольга Лаптєва, Наталія Саакян, Анна Ліщинська, Наталія Войтенко, Людмила Карпенко, Любов Єпур та Наталія Ткач.
  • ПРОТИ”: Оксана Захарова та Світлана Владическу.
  • УТРИМАЛИСЬ”: Марія Слюсаренко, Ірина Науменко, Ольга Парфентьєва та Юлія Гарковенко.

А серед відсутніх того дня були: Ганна Ясінковська, Алла Бордодимова, Галина Гончаренко, Людмила Гуцу, Геннадій Єлсуков, Валентина Сіньковська, Вадим Рудий, Майя Терещенко, Галина Снісаренко та Галина Гончарова.


Читайте також:

У Вигодянській громаді мають купити машину асенізатор за 2,5 млн гривень

В селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води

У Вигодянській громаді на Одещині тепер нова ціна за вивіз сміття

Поділитись:

Один коментар до “У Вигодянському виконкомі тариф на воду зменшувати не будуть – відповідь на звернення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Роздільнянському районі студенти прибирали на станції Карпове
Наступний запис В Березані на Одещині показували кіно просто неба
Закрити

Вигода.Інфо

— гіперлокальне медіа не Одещині, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів. Інформаційний та краєзнавчий проєкт був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж — 01 листопада 2008 року.

Стрімко з роками росла кількість читачів та різні майданчики представлення проєкту, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Threads, Viber, WhatsApp, TikTok та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо". Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа: R40-01424

Євген Волосєвич
- засновник та редактор
медіа "Вигода.Інфо"

Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:


Підписуйтесь на нас у соцмережах: