Вересня

В Одесі пропонують відмовитись від квітів 1 вересня на користь ЗСУ

Мешканців Одеси закликали відмовитися від квітів до першого вересня та замість цього розглянути можливість витратити кошти на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє “Вигода.Інфо” з посиланням на директорку Одеського міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич у Facebook.

Вона наголосила на тому, що приймати квіти – це приємно, але ці сотні тисяч гривень вже за кілька днів опиняться на смітнику. А ці самі кошти можна використати для вирішення певних потреб бійців, які знаходяться на передовій.

Як зазначає Буйневич, школи та дитячі садки міста радо приймуть:

  • – ліки проти застуди;
  • – білизну і шкарпетки;
  • – цигарки (так);
  • – каву, чай;
  • – смаколики, які не псуються довго (упаковані);
  • – засоби гігієни

— Ну і найголовніше. Діти і дорослі можуть висловити свої почуття, побажання нашим Захисникам напередодні нового навчального року у листах, малюнках, саморобних сувенірах. Повірте, це сприймається ними неймовірно. Створюємо настрій, підтримуємо один одного. Переможемо!, – пише керівник міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Зокрема, ініціатива за умовною назвою “Перше вересня без квітів” з’явилась не лише в Одесі. Наприклад з нагоди першого дзвоника львів’ян також закликають перенаправити кошти за квіти – на підтримку дітей, що постраждали через російсько-українську війну. А ось на Вінниччині у Калинівській громаді зібрали понад 90 тисяч гривень в рамках “Перше вересня без квітів. Букети зберігаються до Дня Перемоги”. Педагоги та учні місцевих навчальних закладів об’єднали зусилля для організації благодійної акції з метою надання допомоги українським військовим.

Внаслідок конфлікту між Росією та Україною багато шкіл по всій країні прийняли рішення відмовитися від використання квітів на своїх урочистих заходах дошкільних та освітніх закладів. Батьки, педагоги та учні із навчальних закладів, розташованих у відносно безпечних регіонах, де можливо відзначати 1 вересня, спільно запропонували цю ініціативу. Замість виділення коштів на придбання святкових букетів, вони вирішили перераховувати ці суми на підтримку потреб ЗСУ.

Такий крок має подвійне значення – він не лише відзначає безмежну вдячність освітянської спільноти українським захисникам, а й на практиці сприяє зміцненню обороноздатності країни під час російської агресії.


Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кузьми Скрябіна Попередній запис В Одесі відбудеться пам’ятний концерт до 55-річчя Героя України Кузьми Скрябіна
61 бригади Наступний запис Військові 61 ОМБр потребують автівки, для бойових завдань (відео)
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: