Домашнє носительство

Домашнє насильство: в Мінсоцполітики працює гаряча лінія 1547

В Міністерстві соціальної політики України працює гаряча лінія “Домашнє насильство” — 1547. На неї можуть телефонувати постраждалі від такого насильства або ж насильства за ознакою статі.

Про це повідомляє “Вигода.Інфо”з посиланням на Мінсоцполітики.

Як йдеться, якщо ви чи ваші близькі зазнали домашнього насильства, насильства за ознакою статі або насильства щодо дітей, в міністерстві рекомендують звернутися за підтримкою на гарячу лінію 1547. Цей номер надає можливість отримати конфіденційну консультацію та допомогу.

Зазначається, що гаряча лінія гарантує негайну реакцію на кожен виклик від людей, що опинилися в скрутному положенні. Крім надання інформаційних, юридичних та психологічних консультацій, фахівці можуть направити звернення до інших органів державної влади, зателефонувати в поліцію або викликати швидку допомогу в разі нагальної потреби.

Відповідно до Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, термін “Домашнє насильство” має досить широке значення. Це діяння, дії або бездіяльність фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання.

Теж саме і між родичами, іншими особами, які спільно проживають однією сім’єю. При цьому значення не має, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа. Під домашнім насильством також розуміються і погрози вчинення таких діянь.

Особа, визнана винною у вчиненні домашнього насильства, може бути покарана шляхом виконання громадських робіт тривалістю від 150 до 240 годин. Також серед покарання може бути арешт тривалістю до шести місяців, обмеженням волі на термін до п’яти років або позбавленням волі на період до двох років.

Відео: UNFPA Ukraine
Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ярмарку Попередній запис В Березані під час ярмарку зібрали понад 54 тисячі гривень для ЗСУ
Буревій Наступний запис В Одеському районі помітили незвичний буревій (відео)
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: