За випалювання рослинності передбачена відповідальність – які штрафи?

За самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність. Про це повідомляє Вигода.Інфо з посиланням на поліцію Одеської області.

З приходом осені спостерігається збільшення кількості пожеж на відкритій місцевості, оскільки багато людей вживають заходи щодо спалювання листя, сухої трави та гілок як на своїх ділянках, так і в громадських місцях, парках і природних екосистемах. Така діяльність суперечить численним нормам діючого законодавства і може призвести до накладання штрафів.

Щодня поліція отримує повідомлення від громадян про загоряння пустирів, луків та ярів. Умови аномально теплої осені і відсутність опадів створюють серйозну загрозу екосистемам, майну громадян і можуть призвести до трагічних наслідків, включаючи загибель людей. Правоохоронці наголошують, що основною причиною пожеж є недбале поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, в кінці вересня ми також писали, що в центрі села Вигода на Одещині здійнялася пожежа. Тоді попередньо зайнялась суха трава в районі футбольного поля.


Які штрафи?

За ч. 1 ст. 77-1 КУпАП кваліфікуються випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності. Або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автодоріг і залізниць. Це також стосується і парків, інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Такі дії караються штрафом на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 до 6120 гривень) і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 до 21420 гривень).

Куди повідомляти?

Якщо ви стали свідком незаконного розпалювання вогнища, негайно повідомляйте про це на спецлінії ДСНС за номером “101” та поліції за номером “102”. Це допоможе у запобіганні пожеж та збереженні безпеки громадськості й природи.

Правоохоронці закликають всіх громадян бути відповідальними та дотримуватися норм чинного законодавства. Необхідно утримуватися від спалювання рослинності й запобігати дітям грати з вогнем.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Одеському районі ракетна атака “Оніксами” (фото)
Наступний запис В Одеській області оголосили штормове попередження – пориви вітру
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: