Перейменування Космонавтів: в селі Вигода провели подворовий обхід на вулиці

В селі Вигода Одеського району, сьогодні 15 грудня працівники апарату сільської ради провели подворовий обхід на вулиці Івана Загороднюка, яка донедавна мала назву Космонавтів. Мешканців анкетували та ставили лише одне питання: вони за чи проти перейменування їх вулиці.

Про це Вигода.Інфо повідомили місцеві жителі.

За їх розповіддю, посадовці пройшли та опитали жителів щонайменше 60 домогосподарств. Ця цифра може бути більшою. Жодний, хто взяв участь в анкетуванні не підтримав перейменування вулиці Космонавтів на Івана Загороднюка.

Далі, не раніше лютого наступного 2024 року, питання мають знову винести на розгляд сесії Вигодянської сільради. Як ми раніше писали, в селі Вигода тривають палкі суперечки стосовно перейменування вулиці. Нагадаємо, 25 вересня в сільраді прийняли рішення та перейменували Космонавтів на честь репресованого жителя, залізничного Івана Загороднюка (1899-1938).

Після публікації у Вигода.Інфо, ця новина викликала обурення населення, зокрема жителів Космонавтів. Вони не бачили попереднього обговорення в мережі інтернет і тому більшість не приймала в ньому участі. Трохи згодом, люди зібрали понад 220 підписів проти та подали 19 жовтня колективне звернення, а невідомі навіть пошкодили новий вказівник при в’їзді на вулицю.

30 листопада ми повідомляли, що виконком Вигодянської сільради ініціював повторне громадське обговорення, а працівники апарату мають здійснити подворовий обхід і провести анкетування.

Зазначимо, що повторне обговорення з цього питання триває і досі. Всі охочі можуть долучитись і надіслати свої пропозиції та зауваження до сільради. Як це зробити, читайте за посиланням: vygoda.info/, або на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування: vygoda-gromada.gov.ua/

Оновлення:

26 січня 2024 року, на офіційному веб-сайті Вигодянської сільської ради оприлюднено розпорядження сільського голови № 14-СР від 26.01.2024 «Про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиці Івана Загороднюка на Космонавтів в  селі Вигода».

Зокрема, там йдеться про проведення громадського обговорення “у формі подвірного обходу та заповнення мешканцями вулиці Івана Загороднюка на  Космонавтів в селі Вигода анкети-опитування в строк до 27 лютого 2024 року.”. А пропозиції (зауваження) мають подаватися у письмовій/електронній формі також до 27 лютого.


Читайте також:

Перейменування Космонавтів: на вулиці планують подвірний обхід

В селі Вигода жителі проти перейменування вулиці Космонавтів

В селі Вигода перейменували вулицю Космонавтів

Поділитись:

Один коментар до “Перейменування Космонавтів: в селі Вигода провели подворовий обхід на вулиці

  1. Краще б дорогу зробили і освітлення, та поставили дзеркало на виїзді з Космонавтів на асфальтовану дорогу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис На Одещині в селі Секретарівка розслідують можливе розбещення неповнолітніх
Наступний запис На Одещині хлопчик проявив турботу до безпритульних кошенят
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: