В селі Вигода на Одещині мешканці занепокоєні – на вулицях зграї безпритульних собак

В селі Вигода Одеського району місцеві турбуються за свою безпеку. Це викликано через зграї безпритульних собак, які пересуваються вулицями населеного пункту.

Вчора, 08 серпня фото однієї такої зграї надіслала Катерина, учасниця нашої Viber-спільноти “Жителі села Вигода”. На світлинах, які зроблені на привокзальній площі залізничної станції Вигода можливо нарахувати близько 10 собак.

— Це будній день. 12 година. Скільки собак, що страшно з вокзалу до аптеки дійти дорослій людині, а що вже за дітей казати. Добре що керівники ОТГ не ходять пішки!! Бо може якось відреагували на це, – зазначає Катерина у своєму дописі.


За інформацією депутата Вигодянської сільської ради Євгена Волосєвича, проблема з безпритульними тваринами на території Вигоди існує вже не один рік. Окрім привокзальної площі, зокрема неодноразові звернення були й від мешканців вулиці Елеваторна. Також собаки перебувають біля амбулаторії, сільського Будинку культури.

Ознайомившись з досвідом Біляївської міськради, на рівні сільської громади була ініційована відповідна програма поводження з такими тваринами. Її прийняла сільрада ще у кінці 2021 року, проте жодного фінансування на реалізацію програми ще досі не було. Цілком зрозуміло, що весь цей час проблема з тваринами лише набирає обертів.

В перший день цього літа, депутатом було надіслане звернення про необхідність запуску роботи прийнятої 1,5 року тому програми. Мова йде про провадження дієвих заходів захисту тварин від жорстокого поводження та гуманного ставлення до них, поліпшення епізоотичного, санітарно-епідемічного, екологічного стану сільської громади, збереження здоров’я населення, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини та комфортного проживання мешканців.

Також додатково досліджене питання можливості виконання таких заходів на прикладі ліцензованого на ветеринарну практику КП «Муніципальний центр екологічної безпеки» Одеської міської ради». Підприємство надає послуги виїзду спецавтотранспорту служби для вилову безпритульних тварин, їх перевезення, перетримки для проведення стерилізації, чи то операції, реанімації, ревакцинації, щеплення та повернення таких тварин до середовища проживання.

Зазначимо, що за інформацією сільської ради, станом на початок червня цього року на території сіл Вигодянської громади попередньо перебуває 11 зграй безпритульних тварин, а в кожній від 6-10 собак.


Поділитись:

Один коментар до “В селі Вигода на Одещині мешканці занепокоєні – на вулицях зграї безпритульних собак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

пам'ять, Нацгвардія Попередній запис В Одеському районі вшанували пам’ять загиблого Нацгвардійця Миколи Колосовського
Telegram-канал, Краєвєд, ГО Краєвєд, краєзнавці, Одеса, Одеська область, Південь Наступний запис Одеські краєзнавці запустили свій Telegram-канал історії Півдня України
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: