ставок

В селі Кагарлик на Одещині мешканці вирили власний ставок

У Кагарлику Одеського району жителі села вирили власний ставок для відпочинку. Там бракувало місць для дозвілля та відпочинку, особливо влітку. Щоб розв’язувати це питання, селяни об’єдналися, відродили старі джерела і зробили невеликий ставок.

Як пише Біляївка.City, на сільський ставок вже понад місця, як приходять купатися та відпочивати діти й дорослі.

Ініціативна група селян звернулась до старости, далі разом визначили місце, де можна було зробити ставок. З технікою допомогло фермерське господарство за сприянням Біляївської міськради. Гроші на паливо вже збирали самі мешканці. За пару тижнів активісти змогли закупити 40 літрів солярки, ще 20 літрів надав староста.

Роботи розпочали 16 червня, а на початку липня у ставку вже купалися діти. Майже два метри вглиб, які зняв трактор, це був намул, а під ним вже джерела. Стріла трактору мала виліт чотири метри, тому ставок поглибили на 3,5 метри. По краях ґрунт зсунувся, і там дітям як раз не глибоко, можна купатися. А більш дорослим можна плисти і далі.

Також за допомогою спеціальної труби зробили перетік зі ставка в рівчак, де також є джерела. Тобто вода у ставку постійно оновлюється, не застоюється, чиста.

Другим етапом стало облаштування території навколо. Привезли й розсипали біля ставка пісок, його також надав з торішніх залишків староста. Облаштували маленькі сходи у воду, щоб зручно було спускатися і виходити, адже краї ставка високі. Також вирішили зробити навіс, який захищатиме від спеки. Хто з мешканців не міг долучитись фінансово, той надавав необхідні матеріали.

Жителі зазначають, що коли на ставку дітвора, як правило приходить і хтось з дорослих. Слідкують, щоб поводились безпечно і не смітили. Це місце зробило життя села трішки різноманітнішим. Активісти переконані, що зробити подібне також можуть й мешканці інших сіл.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замор Попередній запис У Паліївській затоці на Одещині екологи виявили замор риби
Наступний запис В селі Вигода на Одещині змінився сигнал повітряної тривоги
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: