виробництво

В селі Вигода на Одещині “цементний завод” планує розширити своє виробництво

В селі Вигода Одеського району ТОВ “Торгівельний Дім “Зеніт ЛТД” планує розширити виробництво мінерального порошку. Серед місцевих, підприємство більш відоме як “цементний завод”.

Про це повідомляє “Вигода.Інфо” з посиланням на Вигодянську сільську раду.

Вчора, 25 серпня на офіційному вебсайті сільради розміщене “Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля ТОВ “Торгівельний Дім “Зеніт ЛТД”.

Виходячи із тексту документа, скоріш за все мова йде про будівництво нової лінії виробництва. Як йдеться, “Зеніт ЛТД” планує виготовлення мінерального порошку, у тому числі активованого, адгезійної добавки, емульгаторів та присадок для асфальтобетонних сумішей.

Прогнозований щорічний об’єм виготовлення такого порошку складає 120 тисяч тонн на рік. З цією метою передбачено встановлення низки необхідного технологічного обладнання.

Архівне фото “цементного заводу”. Вигода, 2021

Майбутня діяльність “цементного заводу” відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” належить до другої категорії. Це означає, що вона може суттєво впливати на навколишнє середовище та підлягає оцінці впливу на довкілля.

Таким чином, до 11 вересня громадськість має право надати свої зауваження і пропозиції стосовно планованої діяльності “Зеніт ЛТД”, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації. Це потім підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Свої зауваження та пропозиції необхідно надсилати до Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА (ОВА). Контактна особа – відділ оцінки впливу на довкілля, земельних ресурсів, біоресурсів та заповідної справи:

  • вул. Канатна, 83, м. Одеса, 65107; тел. (048) 728-34-58 (номер вказаний у повідомленні – недійсний), (048) 728-35-05 е-mail: ecolog@od.gov.ua.


Історія…

В кінці 2012 року, депутати Вигодянської сільради під головуванням Василя Ріпака надали дозвіл ТОВ “Торгівельний дім” Зеніт ЛТД” на відведення земельної ділянки в довгострокову оренду, для будівництва комплексу з виробництва шлакопортландцементу по вулиці Залізнична, 35. Пізніше, ділянку земель промисловості загальною площею 1,33 Га за рішенням тієї ж каденції сільської ради шляхом продажу, переведено з комунальної у приватну власність.

Весь цей час, мешканці села Вигода систематично потерпають від промислових викидів “цементного заводу”. Численні звернення жителів та місцевої влади до центральних органів виконавчої влади, їх регіональних представництв, ситуацію з екологічною проблемою так і не змінили на краще.

З боку самого “Зеніт ЛТД” лунають постійні заперечення. Так у листопаді 2020 року на шпальтах газети “Південна зоря нова”, виробництво писало, що їх діяльність відповідає всім нормам. Концентрація речовин, що забруднюють внаслідок діяльності підприємства не перевищують гігієнічні нормативи повітря населених місць. А ступінь впливу об’єкта на атмосферне повітря незначний.

Вигляд на “цементний завод”. Вигода, 2018
У вересні 2020 року камери відеоспостереження біля приватного житлового будинку по вулиці Комарова, 69 в селі Вигода зафільмували пролітаючий пил у великій кількості
Поділитись:

2 коментарі до “В селі Вигода на Одещині “цементний завод” планує розширити своє виробництво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

донька Попередній запис На Одещині донька військового збирає кошти на авто для 41 ОМБр
офлайн Наступний запис В Петрівській гімназії набирають учнів на офлайн навчання
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: