В селі Сонячне школярі йдуть по домівках у суцільній темряві

В селі Сонячне Вигодянської громади на Одещині діти йдуть по домівках від шкільного автобуса у суцільній темряві та багнюці. Про це Вигода.Інфо повідомила місцева жителька Галина Тітова.

Учні Вигодянського ліцею приїздять додому в село Сонячне об 17:15 годині, коли вже темно на дворі. Зокрема, до віддалених осель від зупинки автобуса на вулиці Миру, діти йдуть понад кілометр майже пів години пітьма.

За словами жителів, окрім багнюки на дорогах і темноти, малі діти наражають себе також на небезпеку. І навіть вже був ризик виникнення дорожньо-транспортної пригоди за участю школяра. Деяким дітям з особливими потребами та першачкам, фізично важко пішки долати такі відстані. Загалом, в селі нараховується понад двадцять учнів, які здобувають освіту у різні зміни.

Батьки раніше звертались з проханням до адміністрації ліцею, щоб шкільний автобус також відвозив дітей і на іншу, віддалену від зупинки вулицю Виноградна, проте їм було відмовлено у зв’язку із жахливим дорожнім покриттям.

Востаннє, як повідомляють місцеві, вуличне освітлення в селі бачили ще весною і вже упродовж пів року його немає. А, наприклад на околицях Сонячного на вулиці Грушевського взагалі відсутні необхідні опори та ліхтарі.


Довідка: село Сонячне до 2016 року мало назву Ленінське Перше. Свій початок поселення бере рівно 100 років тому, у 1923 році. Саме тоді у зв’язку з новими планами землеустрою, селяни Придністровських сіл наділялися землею на території тодішніх Кам’янської, Березанської, Вигодянської, Василівської сільських рад. Так, безземельні селяни села Троїцьке П. Опря, Ф. Тоня, С. Сафронов, Ю. Проскурін, С. Нестеренко, С. Закржевський, С. Тарасенко та інші, разом зі своїми сім’ями, переселилися на вільні землі під Вигодою, біля хутора Бурда.

Через рік, коли помер лідер більшовиків, один з ініціаторів та організаторів червоного терору Володимир Ленін, поселення вирішили назвати його ім’ям та згодом приєднати до нього навколишні хутори. Через 92 роки село Вигодянської сільради перейменовано на сучасну назву – Сонячне. Зараз це частина Вигодянської сільської територіальної громади в Одеському районі Одеської області, а його населення становить 205 осіб.

Фото з мережі Інтернет


Читайте також:

В Одеському районі вночі горіла стерня на полі між Вигодою та Сонячним

У Вигодянській громаді затвердили нового старосту, для Паліївського округу

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В селі Петрове Вигодянської громади гасили пожежу
Наступний запис З підвалу Біляївської лікарні зробили укриття
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: