В КП “Водограй” наміряються підняти тариф на вивіз сміття

В КП “Водограй” Вигодянської громади мають намір підняти тариф на вивіз сміття. Як пишуть на сайті сільради, оплата, що діє не відшкодовує фактичні витрати комунгоспу. Також там посилаються на зростання складових, зокрема збільшення мінімального прожиткового рівня, відрахувань на загальнообов’язкове держсоцстрахування, підвищення цін на матеріальні витрати, та інше.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючого тарифу на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, які надаються КП “Водограй” з’явилось 08 квітня на сайті Вигодянської сільради.

Це стосується споживачів всіх населених пунктів, які обслуговує комунгосп “Водограй”. Тобто Вигода, Сонячне, Зоряне, Паліївка, Березань, Важне, Курган, Петрове, Доброжанове, Секретарівка та Михайлівка.

Зокрема для населення тариф планують збільшити на 3 грн 80 копійок, тобто з нині існуючих 21,50 грн на місяць з 1 особи

на 25,30 грн, при використанні 0,25 м3.

Також збільшення зачепить бюджетні установи та інших споживачів. У разі прийняття нового тарифу, перші замість 186,56 грн за 1 м3 будуть платити 202,60 грн, а приватні підприємства та організації – 212,25 грн за 1 м3 (зараз – 195,46 грн).

Якщо Ви вбачаєте порушення та безпідставність підняття тарифу на сміття, тоді протягом семи календарних днів до сільради можна надіслати письмові зауваження та пропозиції: 67620, Одеська область, Одеський район, село Вигода, вул.Миколи Новікова, 46 та на електрону пошту: selovugoda@ukr.net (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифу).

Зазначимо, новий тариф на вивіз сміття ще мають затвердити на засіданні виконавчого комітету Вигодянської сільської ради. Лише тоді він буде чинним, а в рішенні виконкому має бути дата, коли саме тариф буде введено дію.

Під час дії воєнного стану вартість послуги поводження з твердими побутовими відходами, які надаються КПВС “Водограй” мають збільшувати вже удруге. Останній раз тариф підвищували у грудні 2022 року, тоді для населення плата зросла на 6,72 грн.

Структуру майбутнього тарифу приведена на сайті сільради: vygoda-gromada.gov.ua/

Читайте також:

В комунгоспі “Водограй” плинність кадрів – шукають директора та інших

В селі Вигода на Одещині потерпають від низького тиску води

Поділитись:

Один коментар до “В КП “Водограй” наміряються підняти тариф на вивіз сміття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис Вони боролися за визволення Вигоди
Наступний запис В Теплодарі сирену повітряної тривоги задули монтажною піною
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: